CHP'nin Karadeniz Milletvekillerinden Fındık Alım Fiyatlarına Tepki

TAKİP ET

CHP'nin Karadeniz bölgesinden seçilen milletvekilleri fındık alım fiyatlarına tepki gösterdi.

Torun, CHP'nin Karadeniz milletvekilleri ile Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından açıkladığı fındık alım fiyatlarını değerlendirdi.


Fındık alım fiyatının çok büyük bir hayal kırıklığı yarattığını savunan Torun, "Bu fiyat, fındığın ancak maliyetini karşılar. Bu üretici ne yiyecek, ne içecek? Burada yapmak istediğiniz üreticinin alın terini çalmak mı, yabancı firmalara peşkeş çekmek mi? Fındığın maliyeti 75-80 lirayken sizin bu açıklamanız fındık üreticisini yok saymaktır, yabancı kartellere çalışmaktır" ifadelerini kullandı.


Fındıktan yabancı firmanın elde ettiği yıllık gelirin 14 milyar dolar iken Türkiye'nin ihracat gelirinin ise 2,5 milyar dolar civarında olduğunu dile getiren Torun, "Görülüyor ki fındığın kaymağını başkaları yiyor" diye konuştu.

"Yeniden Fiyat Ayarlaması Yapın"


Torun, fındık alım fiyatına ilişkin iktidarı uyardıklarını belirterek, "Yeniden fiyat ayarlaması yapın, bu rakamı 100 liranın altına düşürmeyin" dedi.


Toplantıda CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan da konuya ilişkin değerlendirmede bulundu. Toplantının ardından Adıgüzel, Ordu'dan getirdiği yeni mahsul fındıkları basın mensuplarına ikram etti.

CHP Karadeniz Milletvekilleri Fındık Fiyatları