CHP'nin Kazandığı Gaziosmanpaşa'da AKP'nin İtirazıyla Oylar Yeniden Sayılırken, AKP'nin Kazandığı Ümraniye'de CHP'nin İtirazı Reddedildi

TAKİP ET

CHP'nin seçimleri küçük farkla kaybettiği İstanbul Ümraniye'de bin 377 sandıktaki geçersiz oyların yeniden sayılması için yaptığı itiraz, İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildi. Ancak aynı gerekçeyle AKP tarafından Gaziosmanpaşa'daki seçimlerle ilgili yapılan itiraz kabul edildi.

İstanbul’da CHP’nin kaybettiği Ümraniye’de yeniden sayım için yapılan itiraz reddedilirken, AKP’nin kaybettiği Gaziosmanpaşa’da aynı gerekçeyle AKP tarafından yapılan itiraz kabul edildi.

AKP’nin yüzde 42.45 oy aldığı CHP’nin ise yüzde 40.14 oy ile ikinci olduğu Ümraniye’de CHP tarafından oyların yeniden sayılması için itirazda bulunuldu. Ümraniye‘de İlçedeki bin 377 sandık için geçersiz oylar ve sayım hatalarının giderilmesi için yapılan tekrar oy sayım talebi İlçe Seçim Kurulu tarafından oy birliği ile reddedildi.

İmamoğlu: İktidar Demokratik Süreçleri Mertçe Yönetmemeye Kararlı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu da Gaziosmanpaşa’da AKP’nin itirazının kabul edilmesiyle ancak kendi itirazlarının reddedilmesiyle ilgili ilçe seçim kurulu kararına tepki gösterdi.

İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İl Seçim Kurulu ve YSK’nın olan bitene seyirci kalmamasını isteyerek, şunları söyledi:

“Görünen o ki, iktidar demokratik süreçleri mertçe yönetmemeye kararlı. Seçimi CHP’nin kazandığı Gaziosmanpaşa ilçemizde baskılarla tüm oyların yeniden sayılmasına karar verildi. Aynı talepte bulunduğumuz Ümraniye ilçemizde ise talebimiz reddedildi. Pendik, Fatih, Arnavutköy ve Bahçelievler ilçeleri için ise taleplerimize henüz karar çıkmadı. İlçeyi kazanan AK Parti olunca tekrar oy sayımına ret, CHP kazanınca tekrar sayalım demek ne demokrasiye ne mertliğe sığar. İl Seçim Kurulu ve YSK’nın tüm bu olan bitene seyirci kalmamasını istiyoruz.”

 

 

chpli ysk akp gaziosmanpaşa ümraniye ysk verileri