CHP'nin Oy Oranı Bilmecesi: DP'li Enginyurt CHP'yi Savundu

TAKİP ET

Cemal Enginyurt, sosyal medyada paylaşılan videosunda, CHP'nin aldığı oy oranın ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı: CHP, ittifak yapsa da yapmasa da yüzde 25 alırdı. Dolayısıyla hiç kimse CHP'ye bu noktada fatura kesmeye kalkmasın.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, sosyal medyada paylaşılan videoda CHP'nin aldığı oy oranı hakkında Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun aksi yönünde bir değerlendirmede bulundu.

14 Mayıs'ta geçrekleşen Milletvekili Seçiminde, Millet İttifakı'nın 4 partisi; Saadet Partisi, Demokrak Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi toplam 39 milletvekili ile seçime CHP listelerinde girmişti. 

'CHP, Kendi Oyunu Almıştır. Herkes Aklını Başına Alıp Teşekkür Etmeli, Şükran Duymalı'

Geçtiğimiz günlerde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP'nin aldığı oyun yüzde 7-8'nin dışarıdan geldiğini söylemiş ve CHP'nin asıl oy oranının yüzde 25 değil yüzde 17-18 bandında olduğunu ileri sürmüştü.

Demokrat Partili Cemal Enginyurt ise bu açıklamara istinaden CHP'nin aldığı oy oranına ilişkin olarak “Bu seçimde Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığında sağ oylar Kılıçdaroğlu’na gitmiştir. Ama CHP, ittifak yapsa da yapmasa da yüzde 25 alırdı. Dolayısıyla hiç kimse CHP’ye bu noktada fatura kesmeye kalkmasın. CHP, kendi oyunu almıştır. Herkes aklını başına alıp teşekkür etmeli, şükran duymalı”  şeklinde konuştu.

'39 Vekilin CHP’ye Borcu Vardır. Borcuna Sadık Kalmalı'

Yine geçtiğimiz günlerde DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP'ye borçlu kalma konusunda borçları olmadığını söyleyerek “Bizim kimseye en ufak bir borcumuz yok. Bugün seçimi helalinden kazanmış, başı dik, alnı açık 15 milletvekilimiz var”  ifadelerini kullanmıştı.

Cemal Enginyurt ise isim vermeden Ali Babacan'ın bu ifadelerine yönelik getirdiği eleştirisinde, “DEVA Partisi ve Gelecek Partisi seçime girmedi. Oylarını 9 ay sonra yerel seçimlerde göreceğiz. Olmayan üzerinden, farazi bir tartışmayla CHP seçmenini küstürmenin hiçbir anlamı yok. CHP seçmeni vefalı, dürüst davranmıştır. Bağrına taş basmış, 39 tane milletvekilinin başka partiye gideceğini bile bile partisine sahip çıkmıştır. 39 vekilin CHP’ye borcu vardır. Borcuna sadık kalmalı. Hiçbir şey yapamıyorsa teşekkür etmeli”  ifadelerini kullandı.

chp deva Demokrat Parti gelecek partisi milletvekili 39 milletvekili Saadet Partisi millet ittifakı Temel Karamollaoğlu ali babacan cemal enginyurt