CHP'nin Silifke'deki Oyunu Tutmadı: İYİ Parti'den İstifa Edip CHP Listesinden Aday Olmaya Çalışanlara Kötü Haber

TAKİP ET

CHP'nin Silifke'de İYİ Parti'ye yapmaya çalıştığı operasyon başarısız oldu.

İYİ Parti'nin seçimlere ittifak olmadan girme kararı almasından sonra İYİ Parti içinden kimi isimler istifa ederek CHP'ye geçmişti. 

Benzer bir durum Silifke'de de yaşandı. İYİ Partili Mustafa Tolga Öztürk'ün açıklamasına göre Silifke'de İYİ Parti adaylarını ısrarla genel merkezle paylaşmayan İYİ Parti Silifke İlçe Başkanı ve yönetim kurulu, aday listelerinin YSK'ya teslimi için son gün olan tarihten bir gün önce istifa etti. 

Söz konusu isimler CHP'nin listesinden belediye meclis üyesi adayı oldu.

Ancak İYİ Parti'nin başvurusu üzerine müstafi şahısların gereken zamanda istifa etmedikleri tespit edildi ve şahısların adaylığı düşürüldü.

Öztürk açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Hukuk ve Seçim İşleri Başkanımız Sayın Hakan Olgun'un görevlendirmesiyle, Mersin ilimizin bazı ilçeleri için aday listelerini teslim etmek üzere görevlendirildiğim ilçelerden bir tanesi de Silifke ilçemizdi. Tüm ısrarlarıma rağmen ilçe başkanı, aday listelerine ilişkin bilgi ve belgeleri hiçbir şekilde benimle paylaşmadı. Bunun üzerine Silifke’de İYİ Parti’nin seçime girmesini engellemeye çalışan ve seçim takvimi gereğince, aday listelerinin sunulması gereken tarihten bir gün önce tüm ilçe yöneticileri ile birlikte istifa ederek, partiye operasyon çekebileceğini düşünen, daha sonrasında kendilerini Cumhuriyet Halk Partisi listelerinden aday gösterince belediye meclis üyesi olabileceğini düşünen bazı kişilere ve partilere kötü bir haberim var. Siyaseten rekabete evet ama operasyonlara izin vermeyeceğimizi tekrardan hatırlatmak isteriz.

iyi parti CHP mustafa tolga Öztürk silifke liste kumpası