CHP PM Toplantısında Onursal Adıgüzel Kılıçdaroğlu'nu Suçladı

TAKİP ET

CHP Parti Meclisi toplantısında seçim sonrası gelişmeler ve kurultay gündeme geldi. Kılıçdaroğlu'na bazı suçlamaların yapıldığı toplantıda Onursal Adıgüzel, seçim döneminde YSK'dan seçmen listelerinin alınmadığını söyledi.

CHP Parti Meclisi toplantısında seçim sonrası gelişmeler ve kurultay gündeme geldi. Kılıçdaroğlu'na bazı suçlamaların yapıldığı toplantıda Onursal Adıgüzel, seçim döneminde YSK'dan seçmen listelerinin alınmadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, yenilginin kabullenilmesini eleştirip özeleştiri yapılmadığı yönündeki yorumlara cevap verdi. Kılıçdaroğlu “Genel bir strateji olarak görmek lazım. Biz niye yenildiğimizi söyleyelim (anlatalım).” diye konuştu.

Genel Başkan adayı ve mevcut Grup Başkanı Özgür Özel toplantıya katılmazken Özel destekçilerinin en çok eleştirdiği konu il ve ilçe kongrelerinde yaşananlar oldu.

Değişimciler, Kılıçdaroğlu ve ona yakın isimlerin, kongre üyelerine baskı yaptığını iddia etti. Kılıçdaroğlu, “Ben kurultay işleriyle ilgilenmiyorum, arkadaşlar da ilgilenmiyor ama bazı arkadaşlarımız tümüyle kendini buraya vermiş durumda, bu doğru değil.” dedi.

Bunun üzerine söz alan PM üyesi Onursal Adıgüzel, şu ifadeleri kullandı: “Saydığınız isimler tamamen sizin kendi ekibinizde. Her iki ayda bir YSK’dan aldığımız seçmen listesi alınmadı. Örneğin Eyüp’te 10 bin seçmen kaydırılmış durumda ama bununla ilgili genel merkezde en ufak bir çalışma yok, haberiniz yok. Sizin kadrolarınız, parti içi işlerle ilgilendiği kadar bunlarla ilgilenmiyor.”

Onursal Adıgüzel seçim döneminde Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştü. Adıgüzel, Kılıçdaroğlu'nun en yakın ekibi içerisinde olmakla beraber tespit edilen yabancı seçmen sayısının da endişe yaratılan düzeyde olmadığını iddia etmişti.

Onursal Adıgüzel, kamuoyunda tepkiye yol açan yabancı seçmenler hakkında "YSK’nin seçmen listesinde yurt dışında doğan 1.3 milyon seçmen olduğunu bizler de görüyoruz ve gayemiz riskleri tespit etmek olduğundan verileri daha detaylı analiz ediyoruz. 1.3 milyon sayısının tamamının, kamuoyunda endişe yaratan ‘yabancı seçmenleri' ifade etmediğini net olarak söyleyebiliriz." ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan bazı PM üyelerinin de, İstanbul İl Başkanlığına adaylığını koyan Cemal Canpolat’ın sosyal medyadan yaptığı adaylık açıklamasının, partinin finanse ettiği hesaplar tarafından paylaşılmasına tepki gösterdiği belirtildi.

Cemal Canpolat'ın adaylık duyurusunu CHP tarafından finanse edilen viral hesaplardan yaydığı TamgaTürk tarafından haberleştirilmişti.

Değişimciler “Parti, troll aklına teslim edilmiş durumda”  ifadelerini kullandı. “Siz (Kılıçdaroğlu) tüm adaylara eşitim diyorsunuz ama, parti tarafından finanse edilen hesaplar bunu yapıyor” eleştirisi yapıldı.

chp pm kılıçdaroğlu chp pm onursal adıgüzel onursal adıgüzel yabancı seçmen onursal adıgüzel eyüp onursal adıgüzel ysk