CHP, Sosyalist Enternasyonal'deki Partilere Filistin'e Destek Olmaları İçin Mektup Yolladı

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

CHP grup toplantısında konuşan Genel Başkan Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonal’de bulunan partilerin genel başkanlarına Filistin'e destek olmaları için mektup yolladığını ve bölgeye gideceklerini açıkladı:

"İlk fırsatta CHP’li yerel yönetimlerin insani yardımlarını bölgeye ulaştırmak, soruna dikkat çekmek için Filistin’e gideceğiz"

 

Özel'in açıklamasından satır başları şöyle:

"(Ölümlü sel felaketi) İktidar partisi ilk kez iklim krizinin bunlara sebep olduğunu söyledi. Toplumun bir kısmı bahane uydurmayın, bir kısmı da iklim krizi bütün dünyanın sorunu dedi. İklim krizinin varlığını kabul etmek önemli ama hükûmetler buna bir doğal afet, biz ne yapalım diyecek durumda değiller. Bütün dünya dirençli kentlerden bahsediyor, dirençli kentler için iktidarın hazırlık yapması gerekiyor. 

İBB'den bahsedebiliriz. Bu hafta sonu İstanbul'a metrekareye 30 ila 50 kg yağış düştü. Bu rakam daha önce AKP iktidarında, 50 kg için tarihin en büyük yağışları, yapacak bir şey yok diyordu. Üsküdar su altında kalıyordu. Ancak bu hafta sonu öyle görüntüler görülmedi. İBB, bu yatırımlara 40 milyar TL, yerin altına harcadı. Göllenme, taşkın, sel ve hayat kayıpları yerine bir metropole yakışır düzeydeydi görüntüler. İşte CHP belediyeciliği! Ekrem Başkanı ve ekibini tebrik ediyoruz. 

Bu hafta sonu CHP'den bir heyetle birlikte, Bosna Hersek'te olacağım. 

13 bin 300 Filistinli hayatını kaybetti. Yüzde 70'i çocuk ve kadın. Hepimizin gözünün önünde elektrikleri kesilen bir hastanede çocuklar çığlık atarak hayatını kaybetti. Bu büyük zulüm karşısında dünyanın güçlüleri sessizliğe büründüler. 1995'te sustular, yıllar sonra savaş suçu dediler. Bugün yapılması gereken, timsah gözyaşları yerine Filistin'e sahip çıkmaktır. İlk fırsatta insani yardımların ulaşmasını sağlamak, soruna dikkat çekmek için Filistin'e gideceğiz. Bunun için girişimlerde bulunuyoruz. 

Perşembe günü Sayın Meclis Başkanı ile bir araya geldik. Anayasa, iç tüzük meseleleri ileri tarihe kaldı. Ama Meclis Başkanımıza Can Atalay özelinde... Yargıtay'ın birkaç yere birden had bildiriyor. 1-Hatay seçmenine karşı bir meydan okuma var. Mesele devamında Can Atalay krizini çok aşıyor. AYM'ye diyor ki, ben Anayasa'yı tanımam. Meclis'e diyor ki, ben altıyüzünüzü de takmam. Meclis Başkanı'na 'karar aldım, neden okumuyorsun' diye ayar veriyor. Numan Kurtulmuş da rahatsızlık duyuyor ama bu noktada yapması gerekenleri Meclis adına yapmıyor. Tarafsız bir Meclis Başkanlığı görevi için yola çıkmıştı. Yaşanan mesele, bir mahkemenin ve ona cesaret veren parti genel başkanının anayasayı tanımama krizidir, mesele bir devlet krizidir. Mesele, anayasanın bir sayfasını tanımayayım yarın ses çıkmazsa meclisi de tanımamamanın, anayasasız bir düzeni dayatmanın, meclisi tanımamamın, belki seçimleri bile yapmamanın hesabı içinde olan bir darbe girişine direnip direnmeme meselesidir. CHP, Erdoğan'ın başına geçtiği bu darbe girişimine direnmeye karar verdi. Grubumuz toplandı, ikinci bir karara kadar bu mücadelemiz Meclis'te sürecek. İktidarın korkusuyla bazı merkez medya ve yandaş kanallar gözlerini kapamış durumdalar. Erdoğan'ın karşısında bu darbeye direniyoruz, direnmeye devam edeceğiz.

Emekliler nereden nereye geldi 20 yılda gördük. Erdoğan'ın emekliye mesajı şuydu 'biliyorum, açsın, endişelisin ama tehlike büyük, beni seçmelisin yoksa bayrağı indirecekler, ezanı dindirecekler, ülkeyi böldürecekler, bana oy ver ben senin durumunu düzelteceğim' dedi. Dediler ki, 'Ya ezan durursa, ya vatan bölünürse, biraz aç kalalım, söz verdiler çözecekler' dediler. Seçim bitti. Sabah ezanını okuyan müezzinin hakkını yine CHP savunuyor. Herkese verdikleri promosyonu vermiyorlar. "

özgür özel chp sosyalist enternasyonel Filistin