CHP Sözcüsü Deniz Yücel: Genel Seçim Geride Kaldı, Şu An Her Siyasi Parti İstediği Adayı Destekleyebilir

TAKİP ET

CHP Sözcüsü Deniz Yücel partisinin genel merkezinde MYK toplantısı devam ederken basın toplantısı düzenledi. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yücel, 

CHP Sözcüsü Deniz Yücel partisinin genel merkezinde MYK toplantısı devam ederken basın toplantısı düzenledi. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yücel, Bir basın mensubunun sorduğu, "CHP seçmeni oylarıyla meclise taşınmış milletvekillerinin sizin İstanbul adayınızı değil AKP'nin adayını desteklemesi sorun değil mi?" sorusunu cevapladı.

Yücel şu yanıtı verdi: 

"Genel Seçim İttifakı geçmişte kaldı. O dönemin koşulları bunu gerektirdi. Şu anda bir yerel seçim arifesindeyiz. Yerel seçim dengeleri farklıdır. Siyasi partiler istedikleri adayı çıkartabilirler, siyaseten geçmişte bir birliktelik yapılıp da daha sonra buna aykırı hareket edilirse bunun da halkımız nezdinde, seçmen nezdinde elbette bir karşılığı olur. Ama o süreç geride kalmıştır. Yerel seçim arifesindeyiz. Biz ittifakımızı sandıkta kuracağımızı, Türkiye ittifakı kuracağımızı, İstanbul ittifakı kuracağımızı ifade ettik. Neticede istediği adayı herkes destekleyebilir. Demokrasinin olmazsa olmazıdır"

 

chpli deniz yücel chp sözcüsü açıklama