CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Gürsel Tekin'in 'HDP'ye Bakanlık' Açıklamasına İlişkin Konuştu

TAKİP ET

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in iktidara gelmeleri halinde HDP'ye bakanlık verilebileceğine dair sözlerine ilişkin açıklama yaptı.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada, iktidara gelmeleri halinde Kürtçü HDP'ye bakanlık verilebileceğini söylemişti.

Gürsel Tekin'in açıklaması Millet İttifakı'nın diğer ortağı İYİ Parti'den tepkileri beraberinde getirdi.

CHP'nin HDP Sevdası: Tepki Çeken Açıklamalar Arka Arkaya Geliyor


Faik Öztrak: CHP'nin Görüşlerini Genel Başkanı, Sözcüsü ve Grup Başkanvekilleri Açıklar

KRT TV'de Oğuz Demir'in sunumuyla yayımlanan Anlamak İçin programına katılan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Gürsel Tekin'in sözlerinin sorulması üzerine şu yanıtı verdi:

"Hiç tartışmaya gerek yok. Son derece açık. CHP’nin görüşlerini, CHP’nin Genel Başkanı, CHP’nin sözcüsü ve CHP’nin Grup Başkanvekilleri açıklar. Hele hele böylesine önemli bir konuda milletvekillerinin açıkladığı görüşler, kendi kişisel görüşleridir. CHP’nin böyle bir görüşü yoktur. Zaten bu işin nasıl olacağı konusunda Genel Başkanımız geçen gün yapmış olduğu bir televizyon programında açıklamıştır. Buna altılı masa karar verecektir. Altılı masada kimler vardır, son derece açık. Dolayısıyla bu meselenin bu kadar tartışılmasını anlamak mümkün değil."

chp sözcüsü faik öztrak gürsel tekin hdp bakanlık açıklamasına ilişkin konuştu