CHP Sözcüsü Öztrak: 25 Milyon Oyu 35 Milyona Çıkaracağız

TAKİP ET

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısının ardından basın açıklamasında bulundu.

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, MYK toplantısının ardından parti genel merkezinde basın açıklaması düzenledi.

Toplantıda ana gündem maddelerinin hükümetin hayat pahalılığıyla mücadelesini bir başka bahara ertelemesi, çift haneli enflasyonun önümüzdeki yıllarda da süreceği yönündeki açıklamaları olduğunu söyleyen Öztrak, "Kamu çalışanları ve emeklilerin toplu sözleşme görüşmeleri, artan kiralar ve fiyat artışlarına yetişemeyen ücretler de yine başka önemli bir gündem maddemizdi.

Yaklaşan yerel seçimlere yapılacak hazırlıklarla, parti içindeki kongre süreçleri de kurulumuzun önemli gündem maddelerinden biriydi. Fırtına, doğa şartlarının bir sonucudur. Akıl ise hava fırtına toplarken onu görmek ve tedbir almak için bize verilmiş bir armağandır. Devlet yönetimine talep olanlar da sorunları önceden görmek ve tedbir almak için akıllarını kullanabildikleri ölçüde milletimizin refahını arttırabilirler. Bugün ülkemizde yaklaşan fırtınalara karşı zamanında önlem almayan bırakın önlem almayı rüzgara karşı tüküren, vatandaşım değil yandaşım diyen bir hükümet iş başındadır.

 

Bu yüzden de dünyada yağmur yağıyor, bizde sel oluyor. Dünyada güneş çıkıyor, bizde çöl oluyor. Fatura her zaman dar ve sabit gelirli yurttaşlarımıza kesiliyor. Bu hükümet, vatandaşımızı aşağı mahallede talkını veriyor. Kendileri yukarı mahallede yandaşlarıyla birlikte salkımı yutuyor. Bundan 12 yıl önce hükümet bölgenin barış yanlısı, güvenilir ülkesi olmak yerine Emevi camiisinde namaz kılma hevesiyle Suriye'deki iç savaşa taraf oldu.

"Türkiye Ekonomisi, Dünyada En Kırılgan Ekonomiler Listesinde İlk 5'te"

 

Yaptıkları hatanın bedelini ülkenin sırtına binen milyonlarca sığınmacı, milletin sırtına binen on milyarlarca dolarlık faturayla ödedik. Bundan 10 yıl önce Amerikan Merkez Bankası dolar basmayı yavaşlatacağını açıkladı. Hükümet bunu öngöremedi. Ekonomiyi takip etmedi. Türkiye ekonomisi trübilansa girdi ve dünyada en kırılgan listesinde ilk 5'e yerleşti." dedi.

"En Ücra Köylere Gideceğiz"

Öztrak, partinin yerel seçimleri kazanmak için tüm gücüyle çalıştığını belirterei"Bugün başarıyla yönettiğimiz kentlerimize yerel seçimde yenilerini ekleyeceğiz. Sahada olacağız. Sokak sokak vatandaşlarımızla bir arada olacağız. En ücra köye kadar gideceğiz. Çalınmadık kapı koymayacağız. Sosyal demokrat belediyecilikle milletimize nasıl hizmetler götürdüğümüzü ve götüreceğimizi anlatacağız. Milletimizi yaklaşan felaketin ortasında yalnız bırakmayacağız. 25 milyon oyu, 30 milyona, 35 milyona çıkartacağız" ifadelerini kullandı. 

Faik Öztrak CHP Sözcüsü