CHP Sözcüsü Öztrak: Cumhurbaşkanı Koskoca Yargıtay'ı Kendi Emellerine Alet Etmiştir

TAKİP ET

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na yönelik 'adamcağız' ifadesini eleştirerek, 'Bizden tek adam çıkmaz. Bizim Genel Başkanımız Anayasa Mahkemesi'ne kendi istediği üyeyi ışınlamaz. Bizde tek adam yok, adamcağız yok. Bizde insan gibi insan var' yanıtını verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, düzenlediği basın toplantısında konuştu. Erdoğan'a yönelik sert ifadeler kullanan Öztrak, meşhur Hint Atasözü'nü hatırlatarak "İktidar koltuğuna sıkı sıkı yapışmışlar. Eğer birileri oturduğu koltuktan kalkmakta sıkıntı yaşıyorsa kesin altını pisletmiştir. Saray için korku dağları bekliyor" diye konuştu.

Öztrak, İrfan Fidan'ın AYM üyeliğine atanmasına ilişkin de "Cumhurbaşkanı koskoca Yargıtay'ı kendi emellerine alet etmiştir. Buna cüret etmiştir. Bu atama açıkça şunu göstermektedir. Saray yönetimi liyakate değil sadakate bakmaktadır. Sadıkları ödüllendirmek için Anayasa falan dinlememektedir" dedi.

Erdoğan’ın “CHP’de tek adamcağız siyaseti işliyor” demesine ise Öztrak, “Anlaşılan Erdoğan, tek adam unvanından çok sıkılmış kendine ortak arıyor. Bizden tek adam çıkmaz. Bizim Genel Başkanımız Anayasa Mahkemesi’ne kendi istediği üyeyi ışınlamaz. Bizim genel başkanımız TBMM’yi, milletvekillerini vesayet altına almaya kalkmaz. Bizim genel başkanımız seçimde kaybettiğinde mızıkçılık yapmaz, tarafsızlık yemini edip partisinin kongrelerine katılmaz, önüne gelene ‘terörist’ iftirası atmaz. Bizde tek adam yok, adamcağız yok. Bizde insan gibi insan var” karşılığını verdi.

Öztrak'ın açıklamalarının devamı şu şekilde oldu:

"İstanbul Adliyesi'nden çıkıp bir çay içmek için Yargıtay'a uğrayan, oradan da AYM'ye ışınlanan İrfan Fidan'ın atama kararı resmi gazetede yayımlandı. Şahsım vesayet rejiminin en müşahas örneklerinden olan, tartışmalı siyasi davaların İrfan Fidan'ı AYM'nin yargıçlığına ışınlandı.

Anayasa Cumhurbaşkanına açıkça diyor ki AYM'ye üye seçeceksen bunları Yargıtay'ın seçtiği üyeler arasından seçeceksin diyor. Cumhurbaşkanı önce İrfan Fidan'ı önce Yargıtay'a atıyor. Sonra dönüyor, Yargıtay'ın AYM üyelerini belirlemek için yapacağı seçimleri İrfan Fidan'ın ataması yapılana kadar bekletiyor. Yargıtay üyelerine talimatla AYM'ye ada gösterecek kişiler arasında gösteriyor.

Cumhurbaşkanı koskoca Yargıtay'ı kendi emellerine alet etmiştir. Buna cüret etmiştir. Bu atama açıkça şunu göstermektedir. Saray yönetimi liyakate değil sadakate bakmaktadır. Sadıkları ödüllendirmek için Anayasa falan dinlememektedir."

faik öztrak chp chpli chp sözcüsü chp milletvekili chp genel başkanı adamcağız tek adam tek adamcağız aym yargıtay anayasa mahkemesi irfan fidan atama seçim seçildi atandı