CHP, SP, GP, DEVA ve DP Ortak Listede Buluştu: İYİ Parti ise Seçimlere Kendi Logosuyla Girecek

TAKİP ET

Ankara Masası'nın edindiği bilgiye göre, Millet İttifakı'nda ortak liste çalışmalar olumlu sonuç verdi. Buna göre, Demokrat Parti ile Gelecek, DEVA ve Saadet partileri CHP listelerinden seçime girecek.

Türkiye, 14 Mayıs 2023’te yeni bir siyasi döneme girecek. Bu tarihte hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekili genel seçimleri yapılacak. Seçimlere katılacak partilerin aday listelerini 9 Nisan’a kadar Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) sunması gerekiyor. YSK ise 19 Nisan’da kesin aday listelerini açıklayacak.

Millet İttifakı’nda aday belirleme süreci de devam ediyor. Partiler eski ve yeni isimleri kadrolarına katarken, bazı isimlere de teklifler götürüldüğü öğrenildi. Aday listelerinin temayül yoklamalarının ardından önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor.

Ankara Masası’nın edindiği bilgiye göre, Millet İttifakı’nda ortak liste çalışmalar olumlu sonuç verdi. Buna göre, Demokrat Parti ile Gelecek, DEVA ve Saadet partileri CHP listelerinden seçime girecek. Ortak listede kimlerin olacağı ise henüz belli olmazken, İYİ Parti ise kendi logosu ve amblemiyle seçime katılacak.

Cumhur İttifakı’nda ise halen ortak liste konusunda bir karara varılamadığı ifade ediliyor. AKP ile MHP arasında görüşmeler sürerken, BBP ve YRP’nin de AKP listelerinden seçime girmesi bekleniyor. Kürtçü-Şeriatçı HÜDA PAR ise kendi logosuyla seçime AKP listelerinden girecek.

Kapatma davası devam eden Kürtçü HDP ise seçime Yeşil Sol Parti çatısı altında girecek.

 

millet ittifakı iyi parti ortak liste gelecek partisi deva partisi Saadet Partisi Demokrat Parti