CHP: Ülkemizin Demografik Yapısının Değiştirilmesine Karşıyız

TAKİP ET

TBMM Dışişleri Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Ünal Çeviköz yasa dışı göçmen akınına karşı açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Ünal Çeviköz, Erdoğan'ın Kabil Havalimanı'nın korunmasına ilişkin girişimini tekrar değerlendirmesi gerektiğini belirterek "İktidarı, Afganistan konusunda aklıselimle hareket etmeye davet ediyoruz. Taliban'ın ilerleyişiyle birlikte Mehmetçik için riskler giderek büyümektedir. Buna da hiçbir yurttaşımızın razı olacağını düşünmüyoruz" dedi.

Yasa dışı göçmenlerin Afganistan meselesinin alevlenmesiyle birlikte yeniden gündeme geldiğini belirten Çeviköz, Avrupa Birliği ülkelerinin bu konuda Türkiye'yi kullandığını söyledi.

"Ülkemizin demografik ve sosyal yapısının değiştirilmesine karşıyız" diyen Çeviköz, "Türkiye, bu düzensiz göç tsunamisine daha fazla maruz bırakılmamalıdır. En kısa zamanda AB, BM ve İran yetkilileriyle Afganistan'dan kaynaklanan bu göç dalgası görüşülmelidir. Bu konudaki politikamız nettir. Kimsenin kimseyi ırkçılık veya yabancı düşmanlığıyla suçlamaya haddi yoktur" diye konuştu.

"Türkiye kendi insanıyla sabırlıdır, hoşgörülüdür, insancıldır" diyen Çeviköz, "İnsanımız kendi vergileriyle desteklenen Türkiye bütçesinin de kendi sorunlarının çözümünde öncelikli olarak kullanılmasını ister. İktidar böyle bir güven vermekten uzaklaşmıştır" ifadelerini kullandı.

CHP Ülkemizin Demografik Yapısının Değiştirilmesine Karşıyız