CHP ve Memleket Partisi'nden Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ'a Destek

TAKİP ET

CHP ve Memleket Partisi'nden Hatay'a girişine yasak getirilen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a destek açıklaması geldi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Hatay Valiliği tarafından getirilen yasakla birlikte jandarma güçleri tarafından şehre alınmadı.

Valiliğin yasağı karşısında direnen ve geri dönmeyi reddeden Zafer Partililer, Hatay girişinde bulunan bir benzin istasyonunda beklemeye başladı. Özdağ, 9 Temmuz'a kadar oradan ayrılmayacaklarını duyurdu.

Ümit Özdağ Türk Toprağı Hatay'a Alınmadı: 9 Temmuz'a Kadar Buradayız


Türk Milletvekili Özdağ'ın Türk toprağı Hatay'a alınmaması karşısında Memleket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi'nden Zafer Partisi'ne destek geldi.

CHP'den Destek

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Bir milletvekilinin bir siyasi parti liderinin gerekçe ne olursa olsun bir kente sokulmaması nedir? Bu rezalet kabul edilemez! İlgili makamları; Türkiye'yi dünyaya rezil eden, Anayasaya açık aykırı bu kanunsuz emri acilen geri çekmeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı. CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise "Legal bir Siyasi Parti Genel Başkanını Türkiye nin toprağı olan Hatay a sokmamak kendi ülkende mülteci durumuna düşmenin en somut göstergesi...Sığınmacılar istediği şehire girebilir...Ümit Özdağ Hatay a giremez öyle mi?..YAZIKLAR OLSUN" paylaşımında bulundu.

Memleket Partisi'nden Destek

Ayrıca Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Özdağ'ı da etiketleyerek "Sayın Ümit Özdağ Zafer Partisi’nin Genel Başkanıdır, milletvekilidir. Hatay’a girişini engellemek anayasal bir suçtur. Engelleri derhal kaldırın, yanındayım " paylaşımını yaptı. Bunun ardından İnce'nin talimatı ile Memleket Partisi Hatay, Erzin ilçe teşkilatı destek vermek amacıyla Ümit Özdağ'ın yanına ulaştı.

Özdağ'dan CHP ve MP'lilere Teşekkür

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ise İnce, Özel ve Özcan'a ayrı ayrı teşekkür paylaşımlarında bulundu.

Vatandaşlar Hatay'a Gidiyor

Bunun yanı sıra pek çok vatandaşın farklı illerden kalkarak Zafer Partisi'ne destek vermek üzere Hatay'a doğru yola çıktığı bildirildi.

Özdağ, bulundukları benzin istasyonuna sıradan vatandaşların araçlarının dahi alınmadığını, kolluk güçlerinin engel olduğunu söyledi.

"Faşizm Budur"

"İşte faşizm budur" diyen Özdağ, "Bunu faşistler yapar. Ve yapıyorlar. Türkiye'nin her yerinden insanlar gelecek. Eğer almazsanız araçlarını otobana bırakacaklar. O zaman bu otoban binlerce araçla kilitlenir. Buradan geri dönüş yok! 7 bin yıllık Türk yurdu Hatay'a girmeden geri dönüş yok" ifadelerini kullandı. Ayrıca Özdağ istasyona alınmayan vatandaşların polislerle tartıştığı anları paylaştı.

chp memleket partisinden zafer partisi lideri ümit özdağ destek hatay özgür özel tanju özcan muharrem ince