CHP: 'Yangın Kontrol Altına Alındı' Dedikleri Yanacak Bir Yer Kalmayınca Yangının Kendiliğinden Sönmesi

TAKİP ET

Marmaris'e giden CHP'li üyeler yangın bölgeleri ile ilgili söylenilenlerin gerçekleri yansıtmadığını aktardı.

CHP heyeti Marmaris'e giderek orman yangını bölgelerinde durumu inceledi. İncelemelerin ardından açıklama yapan  CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, yetkililer tarafından yapılan 'yangın kontrol altına alındı' açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını, yanacak yer kalmayınca yangınların kendiliğinden söndüğünü açıkladı. 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye de tepki gösteren Öztunç, ''Sayın Bakan Pakdemirli, yine tuhaf açıklamalar yapmış. ‘Yerleşim yerlerinin belediyelerin kontrolünde olduğunu’ söylüyor. ‘Ormanlık alanların yanmasına izin verdiklerini, yerleşim yerlerine yangının gelmesini böylece engellediklerini’ söylüyor. Belediyeleri sorumlu tutuyor. Sayın Bakan, orman alanları senin kontrolünde ve yangın ormanlarda çıktı. Ormanlarda yangını söndürmek senin görevin. Sorumlu varsa sensin. Yangın; orman alanları yandığı için yerleşim alanlarına sıçradı. Utanmadan çıkıyor, sorumluluğu belediyelere atıyor. Sorumlu sensin. Sen Sayın Pakdemirli, bu topraklara, bu devlete gelmiş geçmiş en beceriksiz Orman Bakanısın. Senin gibi beceriksizini, tarih boyunca bu millet görmedi'' şeklinde konuştu.

Kadınlarımız Omuzlarında Hortum Taşıyor

Bakanlığın üzerine düşen görevi yerine getirmediğini, bu durumda bütün sorumluluğun vatandaşın omuzlarına yüklendiğini belirten CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise, ''Dün bakan açıklama yapıyor; ‘Belediyeler yerleşim yerlerindeki yangınları söndüremediler, o yüzden ormandaki yangınları söndürmekte geciktik’ diyor. Allah’tan korkmak lazım, ahlak sahibi olmak lazım. Siyasetçinin ahlaklı, dürüst, kişilikli olması gerekiyor. Yangınların sorumlu sensin. Ormanları korumakla görevli olan bakanlık sensin. Anayasa, yönetmelik bunu emrediyor. Orman yangınlarını söndüremediğin için yerleşim yerlerine sıçradı; arkadaşlarım burada, sabahlara kadar itfaiye ekipleri, Türkiye’nin her yerinden gelen belediye ekipleri o bölgelerde görev yapıyorlar. Görev, belediyelere ve millete düştü. Kadınlarımız, omuzlarında hortum taşıyor. İnsanlarımız, devletin acziyeti nedeniyle orman bölgesine girip hayatlarını kaybediyorlar. Sebebi sensin Pakdemirli'' ifadelerini kullandı. 

İktidarın Yapamadığını Şahin Akdemir Yapmaya Çalıştı

Özkoç, yangın bölgesine su taşırken alevlerin arasında kalarak yaşamını yitiren Şahin Akdemir'e de değindiği konuşmasının devamında, ''25 yaşında evladımızı kaybettik. Neden? O yavru devletin, iktidarın yapamadığını, o yavru Recep Tayyip Erdoğan’ın, o yavru Pakdemirli’nin yapamadığını yapmaya çalıştı. Hani altınızdaki uçaklardan vazgeçemiyorsunuz ya o yavru altıdaki motosikletle su taşıyordu. Siz ne yaptınız? Cumhurbaşkanı geldi, Marmaris’e. Gündüz 4’te, o yavrunun ailesi, oturduğu o köyden alındı, Cumhurbaşkanı’nın yanına getirildi, saat 2’ye kadar orada tutuldu, Cumhurbaşkanı taziye diledi. Allah’tan korkun. Türkiye Cumhuriyeti’nin milleti, artık Tayyip Erdoğan’dan korkmayın ve Allah’tan ve vicdanınızdan korkun. Cumhurbaşkanı koltuğunda oturan AKP Genel Başkanı’na artık vicdanlar yetiyor mu? Baba elini bağlamış. Niye bağlıyorsun? O senin karşında elini bağlasın. Sen evladını şehit etmişin, o bir evladını dahi askere bile göndermemiş. Niye elini bağlıyorsun, onun karşısında? Sen bu vatanın biricik insanısın. O baba, o anne, o kardeş gece yarısı saat 2’de evlerine bıraktılar. Tayyip Erdoğan’ın kibri yüzünden. Kibri yüzünden'' dedi.

chp heyet marmaris engin özkoç ali öztunç yangın orman pakdemirli