CHP'den 30 Ağustos Kısıtlamasına Karşı Talimat: Coşkuyla Kutlayın

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına getirilen kısıtlamaya tepki gösterdi. CHP'li belediyelere "coşkuyla" kutlama talimatı verildi.

İçişleri Bakanlığının, koronavirüs nedeniyle 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarıyla ilgili aldığı kısıtlama kararlarına tepkiler gelmeye devam ederken Kemal Kılıçdaroğlu bugün gerçekleştirdiği Albay Reşat Çiğiltepe'nin mezarına ziyaretin ardından açıklamalarda bulundu. 

İçişleri Bakanlığı herhangi bir yasak olmadığını belirttiği açıklamasında salgın nedeniyle kutlamalara kısıtlama getirmişti. Bakanlığın açıklamasında, "Diğer dini ve resmi bayramlarda olduğu gibi bayram kutlamalarında kamu görevlileri başta olmak üzere vatandaşların fiziki mesafe kurallarına aykırılık oluşturacak şekilde kalabalıklara neden olunmaması için bazı tedbirlerin alınması ve çeşitli kısıtlamalara gidilmesi" ifadeleri kullanılmıştı.

Bakanlığın kararını “yasaklama” olarak nitelendiren CHP, partili belediye ve örgütlerine, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın pandemi koşullarına ilişkin önlemler alınarak “coşkuyla” kutllanması talimatı verdi.

kemal kılıçdaroğlu 30 ağustos zafer bayramı korona virüs önlemleri içişleri bakanlığı kısıtlama chp chpli belediyeler