CHP'den 'Çift Doz Aşı Olmayanların Toplu Alanlara Girişinin Kısıtlanması' İçin Kanun Teklifi

TAKİP ET

CHP Balıkesir milletvekili Fikret Şahin, aşılamasını tamamlamayanların toplu alanlara girmemesi için kanun teklifi verdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, TBMM'ye çift doz aşı yaptırmayan vatandaşların toplu alanlara girişlerde kısıtlanması gerektiğine dair kanun teklifi verdi.

Yoğun bakımlarda yatan Covid-19 hastalarının büyük çoğunluğunun aşı yaptırmayan vatandaşlar olduğuna ve hayatını kaybedenlerin de neredeyse tamamının yine aşı yaptırmayanlardan oluştuğuna dikkat çeken Şahin, “Pandemiye karşı tek silahımız aşı, toplumsal aşılama olmadan pandeminin üstesinden gelmek mümkün değil” diyerek aşılamanın önemine vurgu yaptı.

Şahin, 8 ay boyunca Türkiye'de yalnızca toplumun yüzde 42'sinin aşılanabildiğini ve bunun oldukça düşük bir oran olduğunu belirterek, “Aşılama faaliyeti, hem bireyleri hem de toplumun tamamını bulaşıcı hastalıklardan korumaya yönelik en etkili koruyucu sağlık tedbiridir. Ancak ülkemizde sırası gelmesine rağmen aşısını olmayan 20 milyonun üstünde vatandaşımız bulunmaktadır. Bu da pandeminin etkisini devam ettirmekte, yeni varyantların yayılmasına neden olmaktadır” şeklinde konuştu.

aşı yaptırmayan toplu alan giriş kısıtlama kanun teklifi tbmm chp balıkesir milletvekili fikret şahin