CHP'den "Evine Dön" Çağrısı Hakkında Açıklama

TAKİP ET

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Bahçeli'nin, Akşener'e yaptığı 'evine dön' çağrısı hakkında, açıklama yaptı.

Dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e ikinci kez "evine dön"çağrısının ardından Akşener, bu çağrıyı tiye almıştı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında Bahçeli’nin, Akşener’e yaptığı “evine dön” çağrısı hakkında, “Akşener, bu çağrıya büyük bir zarafetle yanıt verdi. Bunun üzerine bizim söz söylememiz doğru olmaz” ifadesini kullandı.

Öztrak'ın basın açıklamasında öne çıkan başlıklar şunlar:

"Size Kargalar Bile Gülmez"

Ucube saray rejimi sebep, adaletin çökmesi sonuçtur. Ucube saray rejiminin düğmesine basıldığı 2014’ten bu yana, Hukukun Üstünlüğü Endeksi’nde 48 sıra geriledik.  128 ülke içerisinde 107. sıraya düştük. Burada aynı ligde olduğumuz ülkeler, Mali, Nijerya, İran, Angola, Gine…  Artık ortada uygulanan bir Anayasa kalmadı.  Daha önce üç defa ayrı ayrı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuran Saray’ın kibirlisi, Bugün AİHM kararını tanımadığını söylüyor. Bu, Anayasa’yı rafa kaldırmaktır.  Anayasayı tağyir, tebdil ve ilga etmektir. 1954’ten bu yana akıp, giden bir ırmağın yönünü değiştirmektir. Türkiye, 1954’te Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesini imzalayarak, taraf oldu mu? Oldu. 1987’de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine bireysel başvuruyu kabul etti mi? Etti. Artık bir karar verin Sayın Erdoğan… Bir taraftan hukuk reformu, diğer taraftan ‘Yüzünü Avrupa’ya dönme’ laflarını ederken, AİHM kararını tanımadığınızı söylerseniz, size kargalar bile gülmez. Hukukun ve Anayasa’nın askıda olduğu ülkede, güven olmaz, yatırım olmaz, iş olmaz.  Hukukun askıda olduğu ülkede, ekmek de askıda olur.

Kürt Meselesinde Çözüm Aranıyorsa Bunun Yeri Meclis'tir

Terörist başın Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın, yakın tarihte bir Cumhurbaşkanı danışmanı ile görüştüğünü ifade ettikten sonra kamuyounda bu görüşmelere dair tepkiler gelmişti. Öztrak konu hakkında şunları söyledi:

“Çözüm sürecine ihtimal veriyor musunuz” sorusuna, “Bundan öncekilerde de söyledik. Gizli görüşmelerin milletimizin derdine derman olması mümkün değildir. Eğer Kürt meselesinde çözüm aranıyorsa bunun yeri Meclis’tir. İktidarın, muhalefetin tüm partilerin belirli uzlaşması ile gelecektir” 

faik öztrak chp meral akşener devlet bahçeli evine dön mhp osman öcalan görüşme çözüm süreci kürt meselesi