CHP'den Hala İstifa Etmeyen Muharrem İnce Yeni Parti İçin Geri Sayımda

TAKİP ET

'Bin Günde Memleket Hareket' isimli bir oluşumla çalışmalarına devam eden Muharrem İnce, CHP'den hala istifa etmemiş olmasına rağmen liderlik yaptığı hareketi, aynı isimle partileştiriyor. Kulislerde Memleket Partisi için detayların 10 gün içinde netleşeceği konuşuluyor.

2018 Genel Seçimlerinde CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı olarak yarışan ve daha önce de uzun yıllar CHP Milletvekilliği yapan Muharrem İnce, geçtiğimiz yıl kendi öncülüğünde başlattığı Memleket Hareketi'ni aynı isimle partileştiriyor.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Memleket Hareketi olarak 70'e yakın kurucu üyeyle yoluna devam eden İnce'nin partileşmeye ilişkin kararını 5-10 gün içinde netleştirmesi, ilkbahar aylarında ise partinin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığına sunması bekleniyor. Partinin adının "Memleket Partisi" olacağı belirtiliyor.

Öte yandan İnce'nin ve İnce liderliğinde kurulacak Memleket Partisi'ne katılacağı konuşulan CHP'li vekillerin hala partilerinden istifa etmemiş olmaları dikkat çekiyor ve eleştirilerin odağında yer alıyor.

muharrem ince memleket hareketi memleket partisi bin günde memleket chp cumhuriyet halk partisi yeni parti