CHP'den Kanun Teklifi: Aşısızların Toplu Alanlara Girişi Kısıtlansın

TAKİP ET

CHP aşılarını yaptırmayanların toplu alanlara girişinin kısıtlanması için yasa teklifi hazırladı.

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, iki doz aşısını yaptırmayan vatandaşların kamusal alanlara girişinin kısıtlanması için TBMM Başkanlığı'na bir yasa teklifi sundu.

Çin Virüsü nedeniyle yaşamını yitirenlerin çoğunluğunun aşılanmamış olduğunu belirten Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, "Pandemiye karşı tek silahımız aşı, toplumsal aşılama olmadan pandeminin üstesinden gelmek mümkün değil" diye konuştu.

Aşılama programı kapsamında 14 Ocak'tan bu yana halkın yalnızca yüzde 42'sinin aşılanabildiğini hatırlatan Şahin, "Aşılama faaliyeti, hem bireyleri hem de toplumun tamamını bulaşıcı hastalıklardan korumaya yönelik en etkili koruyucu sağlık tedbiridir. Ancak ülkemizde sırası gelmesine rağmen aşısını olmayan 20 milyonun üstünde vatandaşımız bulunmaktadır. Bu da pandeminin etkisini devam ettirmekte, yeni varyantların yayılmasına neden olmaktadır" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı İllere Göre Birinci ve İkinci Doz Aşılama Sayılarını Açıklamayı Bıraktı

Dün itibarıyla Sağlık Bakanlığı illere göre birinci ve ikinci doz aşılama sayılarını açıklamayı bıraktı.

Daha önce COVID-19 Bilgilendirme Platformu üzerinden her bir ilin birinci ve ikinci doz aşılama sayılarını açıklayan Sağlık Bakanlığı, illerin yalnızca ilk doz aşılama "oranlarını" paylaşmaya başladı.

CHP'den Kanun Teklifi Aşısızların Toplu Alanlara Girişi Kısıtlansın