CHP'den Oyları Artırmaya Yönelik ''Doğu Masası'' Planı

TAKİP ET

CHP, oy oranının en düşük olduğu Doğu ve Güneydoğu illerinde "Doğu Masası" ile oylarını artırmayı planlıyor.

CHP, yerel seçimler sonrasında kurduğu ''Doğu masası'' ile oy oranının en düşük olduğu Doğu ve Güneydoğu illerinde oylarını artırmaya yönelik hazırlıklara girişti. Doğu ve Güneydoğu'daki 24 ilde, CHP'nin örgütsel yapılanmasını genişletmek ve oy oranını artırmak için milletvekilleri ve Parti Meclisi üyelerinden oluşan heyetler aracılığıyla yapılan Doğu Masası'nda saha çalışmaları yapılmaya başlandı.

CHP'nin örgütlenmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, söz konusu bölgelerden de CHP'ye oy verecek kitleler oluşturmak istediklerini belirtti.  Perşembe gününden itibaren Cizre'den başlamak üzere Silopi, Hakkari ve Muş'ta gerçekleştirilecek 'partiye katılım törenleri' için bölgeye gidecek olan Salıcı, "Biz birçok metropolde Kürt seçmenden de önemli oy aldık. Doğu'da da seçimden sonra bir hareketlilik oluştu. Bu hareketliliği örgütsel olarak bizim değerlendirmemiz gerekiyordu. Bu konuda somut yaptığımız iş, Doğu masasını kurmak oldu" dedi.

Doğu Bölgesinde Uzun Süredir Düşük Oy Alıyoruz 

Salıcı amaçlarının kamuoyunun sürpriz olarak görebileceği Diyarbakır, Van ve Muş gibi yerlerden milletvekili çıkarmak olduğunu belirterek, "Temel mantığımız şu, biz Doğu bölgesinde uzun süredir düşük oy alıyoruz. Yüzde 2 oy aldığımız yerler var, ama tabii bunların içinde 2 milletvekili çıkardığımız Gaziantep de var, birer milletvekili çıkardığımız Tunceli, Kahramanmaraş, Elazığ, çok düşük oy aldığımız Ağrı da var. Bunların tamamına ortak bakışla gidiliyor. Amacımız ilk genel seçimlerde Doğu'dan, batı kamuoyunun sürpriz olarak görebileceği yerlerden milletvekili çıkarmak" ifadelerini kullandı.

CHP'ye yönelik algının olumlu şekilde değişmesini CHP'nin kimseyi ayırmadan hizmet etmesiyle ilişkilendiren Salıcı, "Demokrat Türkiye'nin geleceğinde söz sahibi, meselelere sahip çıkan, belediyeleri ile kimseyi ayırmadan hizmet götüren bir CHP algısı var, saha şu anda bunu gösteriyor" şeklinde konuştu.

chp doğu masası güney oy artırmak yerel seçim oğuz kaan salıcı