CHP'den Pedofili Şeyh Yorumu "Erdoğan ve Çevresinden Cesaret Alıyorlar"

TAKİP ET

CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Faik Öztrak cinsel istismar suçlusu Uşşaki Tarikatı Şeyhi Eyüp Fatih Şağban'ın bakanlar ve belediye başkanlarıyla fotoğrafları olduğuna dikkat çekti.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunması nedeniyle tutuklanan Uşşaki tarikat lideri Eyüp Fatih Şağban'ın  Şağban'ın bakanlar ve belediye başkanlarıyla fotoğrafları olduğunu belirterek "Tayyip Erdoğan ve çevresi bu tıynetteki insanlara açıkça cesaret veriyor" dedi.

Öztrak'ın konuşması şu şekilde:

"Birkaç gündür rezil bir olay kamuoyunun gündemini meşgul ediyor. 'Hele İslami bir devlet olsun, vakti saati var her şeyin' diyen bir şeyh müsveddesi çocuk tacizi nedeniyle tutuklandı. Milletimizin temiz, saf duygularını istismar eden bu insan müsveddesi AK Parti protokolünde baş köşelerde yer alıyor. Bakanlar, belediye başkanları yemeklerde bu zatla bol bol fotoğraf çektirmiş. Sahte şeyhleri protokolde ağırlayan 'Keşke Yunan kazansaydı' diyenlere saygıda kusur etmeyen Tayyip Erdoğan ve çevresi bu tıynetteki insanlara açıkca cesaret veriyor.

Yargı da bu rezilliği yapanı değil rezilliği duyuranları cezalandırmaya kalkıyor. Haberlere erişim engeli getirilerek, halkın gerçekleri öğrenme hakkı engelleniyor. Unutulmasın, özgür basın demokrasinin ve milletin hakkının, hukukunun korunmasının en önemli teminatıdır."

faik öztrak chp chp basın toplantısı basın açıklaması uşşaki liderine erdoğan cesaret veriyor uşşaki liderinin bakanlarla fotoğrafı çıktı uşşaki lideri tutuklandı eyüp fatih şağban