CHP'den Soçi Mutabakatına Tepki

TAKİP ET

CHP grup Başkanvekili Özgür Özel, Türkiye ve Rusya arasında imzalanan Soçi mutabakatına ilişkin açıklamalarda bulundu

CHP grup Başkanvekili Özgür Özel, Türkiye ve Rusya arasında imzalanan Soçi mutabakatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel ''Dünkü anlaşma Amerikan tezini doğruluyor. Hatta anlaşmanın öyle bir yeri var ki akıl alır gibi değil. Rusya ve rejim güçlerinin bulunacağı ama Türkiye'ye yasak Kamışlı'da bir alan var. Amerika üzerinden ve Rusya üzerinden birinde rejimin kolaylaştırıcılığıyla birinde sadece Amerika’nın varlığında PYD ile anlaşma yapılıyor'' dedi.

Türkiye’ye Yasaklı Bölgede Tanımladılar

Özel, Soçi mutabakatında alınan kararları sert bir dille eleştirdi. Özel, kan akmayacaksa iyi bir şeydir. Barışa hizmet eden her anlaşma iyi bir anlaşmadır ama dün attığımız imza neyi gösteriyor? Dünkü anlaşma Amerikan tezini doğruluyor. Rusya ile yaptığımız anlaşmada rejim güçlerinin orada bulunmasını hatta anlaşmanın öyle bir yeri var ki akıl alır gibi değil, Rusya ve rejim güçlerinin bulunacağı ama Türkiye’ye yasak Kamışlı’da bir alan da var. Yani Türkiye, Suriye’den terör odaklarını uzaklaştırmaya daha doğrusu kendisinden ileri itmeye uğraşırken Türkiye’ye güvenli bölge tanımlaması yaparken Türkiye’ye yasaklı bölgede tanımladılar.

Dolaylı Bir İlişki mi?

Soçi mutabakatı çerçevesinde ''Rejim ile AKP hükümeti arasında ki ilişki dolaylı mı?'' sorusuna Özel, “Şu anda Şam rejimiyle geçen haftaya göre çok daha doğrudan bir ilişki kurulmuş durumda” yanıtını verdi. Diğer yandan PYD ile de Amerika üzerinden anlaşma yapıldığına dikkat çeken Özel, ''Amerika üzerinden ve Rusya üzerinden birinde rejimin kolaylaştırıcılığıyla birinde sadece Amerika’nın varlığında PYD ile anlaşma yapılıyor” dedi.

anlaşma chp mutabakat özgür özel soçi