CHP'den Soru Önergesi: Türkiye'de Kaç Taliban Mensubu Üniversitelerden Kabul Aldı?

TAKİP ET

CHP Mersin Milletvekili, Taliban mensubu kaç kişinin Türkiye'deki üniversitelerden kabul aldığını soru önergesiyle TBMM'ye taşıdı.

Afganistan'ın başkenti Kabil'den yapılan canlı yayın esnasında HaberTürk TV programcısı ve savaş muhabiri Mehmet Akif Ersoy "Biz yayın yaparken bir Taliban mensubu yanımıza geldi. Türkçe biliyordu, konuştu. Kendisini göstermemizi istemedi. Yayın bittikten sonra bana kimliğini ve bir yazı gösterdi. Malatya'da İnönü Üniversitesi'nden kabul almış, Türkiye'ye gitmek istediğini söyledi. 'Ben Türkiye'de üniversiteden kabul aldım Türkiye'de okuyacağım' dedi" demiş, olay kamuoyunda büyük endişeyle karşılanmış ve "Taliban militanları Türkiye'de üniversite mi okuyor?" sorusunu akıllara getirmişti.

Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi sundu.

Antmen soru önergesinde şu sorulara yer verdi:

    "Taliban Terör Örgütü mensubu kaç kişi Türkiye’deki üniversitelerden kabul almıştır? Bunlar hangi üniversitelerdir?

    Taliban militanları ülkemizdeki üniversitelere ne şekilde ve kimlerin aracılığıyla başvuruda bulunmuştur? Devletin emniyet ve istihbarat birimleri konuyla ilgili ne tür çalışmalar yapmaktadır?

    Şu anda Türkiye’de üniversite ve okullarda Taliban Terör Örgütü militanları olup olmadığı bilinmekte midir? Böyle kişiler varsa bu önemli güvenlik sorunu hakkında ne yapmayı düşünmektesiniz? Bu kişilerin yapabileceği bir katliamda sorumluluğu kim alacaktır? Vatandaşlarımızın canı neden düşünülmemektedir? 

    Türkiye’de aileler çocuklarını üniversite sınavına hazırlamak için yıllarını ve birikimlerini verirken bu terör örgütü militanları nasıl olur da sınavsız şekilde üniversitelerden kabul görür? Türkiye Cumhuriyeti gençlerinin; Taliban Terör Örgütü militanları kadar değeri yok mudur?"

CHP'den Soru Önergesi Türkiye'de Kaç Taliban Mensubu Üniversitelerden Kabul Aldı?