CHP'den Soykırımcı Çin Büyükelçiliği'nin Hadsiz Açıklamasına Sert Tepki

TAKİP ET

Çin Büyükelçiliği'nin Mansur Yavaş ve Meral Akşener'i hedef alan tehdit mesajına CHP'li Engin Altay, TBMM'de gerçekleştirdiği açıklamayla tepki gösterdi.

İşgalci ve soykırımcı Çin Halk Cumhuriyeti'nin Vatan Partisi'nden sonra Türkiye'deki en yetkili temsilcisi olan Çin Büyükelçiliği'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i tehdit eden bir açıklama yayımlamasına tepkiler sürüyor.

Çin Büyükelçisi'nin Dışişleri Bakanlığı'na çağrılması yönünde adım atan iktidarın ve ortaklarının derin bir sessizliğe gömüldüğü görülürken muhalefet tek bir ses olarak devlet terbiyesinden uzak ÇKP temsilciliğinin açıklamasını kınamaya ve eleştirmeye devam ederken tehdit edilen politikacılara da destek oluyor.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da TBMM Genel Kurulu'nda söz alarak yaşanan durumu sert sözlerle eleştiren isimlerden biri oldu. Partisini temsilen konuşan Altay, "Çin Büyükelçisi haddini bilecek. Sayın Meral Akşener’e ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’a ayar veriyorsa ve Türkiye Cumhuriyeti hükumet, devleti o Büyükelçi'yi kulağından tutup sınır dışı edemiyorsa yazıklar olsun" sözleriyle ÇHC temsilcisine tepki gösterirken atacağı adımlar merakla beklenen hükumeti de uyarmış oldu.

"Haddinizi Bilin! Burası Ankara!"

Çin Büyükelçiliği'nin çirkin ve tehditkar mesajına karşı tavır alan bir diğer isim de Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu oldu. Eski Başbakan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Büyükelçiliğin ilgili paylaşımını alıntıladı ve "Haddinizi bilin! Burası Ankara" notunu düştü.

İYİ Parti CHP Gelecek Partisi AKP Ahmet Davutoğlu ABB Meral Akşener Engin Altay Çin Büyükelçiliği Mansur Yavaş tehdit mesajı soykırımcı çin doğu türkistan