CHP'den Suç Duyurusu: LGS Soruları Çalındı

TAKİP ET

CHP Milletvekili Yıldırım Kaya, Ziya Selçuk ve Kırıkkale İl Milli Eğitim Şube Müdür Yardımcısı Kırıkkale Hamza Aygün hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP Milletvekili Yıldırım Kaya, 2021 Liseye Geçiş Sınavı'nda (LGS) usulsüzlük yapıldığına dair suç duyurusunda bulundu. Sınavda usulsüzlük yapıldığını ve bazı kişilerin sınava girme hakkının engellendiğini belirten Kaya; Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kırıkkale İl Milli Eğitim Şube Müdür Yardımcısı Kırıkkale Hamza Aygün ve sınavda yapılan usulsüzlüklerden sorumlu olan kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Bugün (9 Haziran) Ankara Adliyesi'nde suç duyurusunda bulunduğunu belirten Kaya, “Kırıkkale İl Milli Eğitim Şube Müdür Yardımcısı Hamza Aygün okul müdürlerine, ‘hedefi olmayan öğrencilerin LGS'ye girmesini engelleyin' mesajı göndermiştir. Öğrencilerin ‘hedefi olmayan', ‘hedefi olan', ‘başarılı', ‘başarısız', ‘nitelikli', ‘niteliksiz' kategorilerine ayrılarak LGS'ye girmelerinin engellenmesi suçtur” dedi.

LGS Soruları Whatsapp Gruplarında Paylaşıldı

Kaya, henüz sınav sona ermemişken soruların Whatsapp gruplarında paylaşıldığını söyledi. Soruların daha önce de çalındığının altını çizen Kaya, “Öğrenci velilerince tarafıma gönderilen kitapçık fotoğraflarında,  İstanbul Beyoğlu Halıcıoğlu İşitme Engelliler İlköğretim Okulu Bina No: 746922, Salon No:1 bilgisi yer almaktadır. Daha önce de yıllarca sınav sorularının çalındığı, konunun yargı kararıyla da tespit edildiği bilinmektedir. Dönemin ÖSYM Başkanı Ali Demir de 2010-2015 yılları arasında yapılan tüm sınavlarda soruların FETÖ tarafından çalındığını itiraf etmiştir” şeklinde konuştu.

Sinan Kuzucu Yayınları, Soruları Biliyordu

Kaya ayrıca, Sinan Kuzucu Yayınları'nın hazırladığı soruların LGS'de çıkan sorularla aynı olduğunu belirterek, öğrenci ve velilerin durumdan haberdar olduğunu söyledi.

Muhtarlık Seçimleriyle Aynı Gün Yapıldı

LGS'nin muhtarlık seçimleriyle aynı gün yapıldığını ve öğrencilerin mağdur olduğunu belirten Kaya, “Kayseri Melikgazi ilçesine bağlı Alpaslan Mahallesi’nde muhtarlık seçimi Besime Özderici İlkokulu’nda, LGS ise Besime Özderici Ortaokulunda yapılmıştır. Okulların bitişik olması, gürültüden sınav sorularına odaklanamayan öğrencilerin telafisi imkansız mağduriyet yaşamalarına neden olmuştur” dedi.

chp milletvekili yıldırım laya lgs soruları çalındı kırıkkale muhtarlık seçim sinan kuzucu yayınları