CHP'li Ağbaba: En Düşük Emekli Maaşı Asgari Ücret Seviyesine Yükseltilmeli

TAKİP ET

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, emekli maaşlarının artırılmasıyla ilgili TBMM'ye kanun teklifi sundu.

Pandemiden en çok etkilenen kesimler arasında yaşlı nüfus ve emeklilerin yer aldığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Meclis'e emekli maaşlarının artırılmasıyla ilgili yasa teklifi sundu.

Ağbaba yazılı açıklamasında, "Bir yandan Kovid-19 yüksek risk grubunda olmaları, bir yandan da düşük  gelirleri nedeniyle en kırılgan toplumsal gruplardan birini emekliler oluşturmaktadır. Hastalığa yakalanmamak için dengeli beslenmeleri gereken belli yaş grubundaki insanlar, gelir düşüklüğü nedeniyle dengeli beslenmeyi bırakın açlıkla mücadele edecek durumdadır. Evden çıkmayın denilen yaşlıların bu gidişle evden sadece ölüsü çıkacak" ifadelerini kullandı.

Emeklilerin sadece gıda harcamaları değil, barınma, ısınma, elektrik, su gibi sabit giderlerini dahi ödemekte zorlandığını belirten Ağbaba, şunları kaydetti:

"Enflasyonun açıklanmasını bekliyoruz. Bakalım emekli aylıklarına ne kadar zam yapacaklar. En az asgari ücrete eşitleyecek bir zam düşünülmeli. Emekli aylıklarına geçen yıl yapılan zam, enflasyondaki hızlı yükselişi karşılamadığı gibi eriyip neredeyse yok olma seviyesine gelmiştir. 

veli ağbaba chp chpli asgari ücret emekli maaşı