CHP'li Ağbaba Kitabın Ortasından Konuştu: Salgın Bitti mi de KÇÖ'yü Kaldırıyorsunuz?

TAKİP ET

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, kısa çalışma ödeneğinden (KÇÖ) 1,3 milyon kişinin faydalandığını belirterek bu yüzden salgın süresince kaldırılmaması gerektiğini söyledi.

Çin virüsü salgını sebebiyle faaliyetini durduran iş yerlerinin çalışanlarına, kısa çalışma ödeneği sayesinde devlet desteği sağlanıyordu. Ancak söz konusu uygulamanın bu ay sonu itibarıyla bitirileceği açıklandı.

AA’nın haberine göre CHP Kırıkkale İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen Ağbaba, Türkiye’nin ‘ikili bir yapıya dönüştüğünü’, bir tarafta Türkiye’nin "güllük gülistanlık" olduğunu anlatan haberlerin, diğer tarafta ise hayatın gerçeklerinin bulunduğunu ifade etti.

Kısa çalışma ödeneğinin ay sonunda sona erdirileceğini işaret eden Ağbaba, ödeneğin zaten salgın sebebiyle uygulandığını hatırlattı. Ağbaba, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu ödenek mart ayında başladı. Peki Kovid-19 bitti mi Türkiye’de? Şimdi daha da artıyor. Ülke bir hafta 10 güne kadar bu şekilde giderse kıpkırmızı olacak. Şimdi 1 milyon 300 bin kişinin aldığı kısa çalışma ödeneği kaldırılacak. Allah aşkına salgın bitti mi de bu ödeneği kaldırıyorsun? Bu da doğru değil. Kitlesel bir işsizlikle karşı karşıyayız. Bizim gibi orta gelirli ülkeler, gelirinin 3,6’sını salgın döneminde esnafa, fakir fukaraya verdi. Yoksul ülkeler 1,6’sını, biz ise bütün gelirimizin yüzde 1’ini verdik. Bizden daha yoksul ülkelerden daha az vermişiz. Durumumuz bu.”

Kısa Çalışma Ödeneği Veli Ağbaba CHP Genel Başkan yardımcısı KÇÖ CHP Kırıkkale kontrollü normalleşme çin virüsü salgın pandemi