CHP'li Ağbaba, Yeşilyurt Belediyesi'nin Almanya'ya Kaçırdığı Kişilerin İsim Listesini Paylaştı

TAKİP ET

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "AKP'li belediyeler insan kaçakçılığı acentalarına dönüşmüş" diyerek AKP'li Yeşilyurt Belediyesi'nin Almanya'ya kaçırdığı kişilerin isim listesini paylaştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'daki AKP’li Yeşilyurt Belediyesi tarafından 2020’nin Eylül'ünde "Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek Projesi" kisvesiyle yurt dışına gönderilen ve sonra da geri dönmeyen kişilerin listesini paylaştı.

Ağbaba, yalnızca Yeşilyurt Belediyesi'nin değil; AKP'li birçok belediyenin aynı yöntemle yurt dışına insan kaçırdığını belirten Ağbaba, yayımladığı videoda şunları söyledi:

"İddia odur ki Elazığ Baskil Belediyesi, Elazığ Arıcak Belediyesi ve Ordu Korgan belediyesinde benzer projeler adı altında yurt dışına insanlar götürmüşler. Açık bir organize iş var, açık bir suç var, insan kaçakçılığı var."

"FETÖ BAĞI VAR MI, BU DA ARAŞTIRILMALIDIR"

Ağbaba, "AKP'nin bu icadı daha önce dünyada Avrupa'ya gitmek için yola çıkan ülkelere örnek olacak bir icat. Şeytanın aklına gelmeyecek bir yöntemle insan kaçırılıyor. Normalde insanlar deniz yoluyla ya da Ege veya Meriç üzerinde hayatlarını riske atarak gidiyorlar. Burada insan kaçakçılığı belediye başkan yardımcılarının başkanlığında uçaklara binilerek yapılan bir kaçakçılık ve devletin eliyle yapılan bir kaçakçılık. Belediye hizmet pasaportu istiyor valilik hizmet pasaportunu veriyor ve insanlar yurt dışına kaçırılıyor. Burada müthiş bir para var. Ayrıca bir FETÖ bağı var mı mutlaka araştırılması lazım" diyerek uyardı.

Liste yer alan kaçakların doğum tarihlerine bakılınca henüz oldukça genç oldukları dikkat çekiyor. Bu da "Acaba AKP'lilerin çocukları gemiyi mi terk ediyor" şeklinde bir şüphe uyandırıyor.

Ağbaba, konuya ilişkin kişisel Twitter hesabından şu iletileri paylaştı:

    AK Partili belediyeler tarafından gerçekleştirilen organize suçu ortaya çıkarmaya devam ediyoruz. Malatya Yeşilyurt Belediyesi tarafından Almanya'ya gönderilen ve bir daha geri dönmeyen kişilerin isim listesini de ele geçirdik. Skandallarla dolu olayın peşini bırakmayacağız.

    Yeşilyurt Belediyesi yurt dışına kaçırdığı insanların "isimlerini bilmiyoruz" diyor. Onların merakını gidermek için bu isimleri, doğum tarihleriyle paylaşıyoruz. Hem belediyenin hem valiliğin elinde liste olmasına rağmen günlerdir bu bilgileri saklıyordu.

    Ortada büyük bir skandal var! Üstüne vazife olmayan her konuda açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu konuda neden sessiz kalıyor? AKP'li belediyeler insan kaçakçılığı acentalarına dönüşmüş. Hepsi dut yemiş bülbül gibi susuyor.

    Kamuoyu tüm gerçeği öğrenecek! AKP'li belediyelerde yaşanan bu skandalların belgesi, bilgisi var. İsimleri, aracı dernek ve firmaları araştırıyoruz. İstedikleri kadar üç maymunu oynasınlar. Biz bu skandalın peşini bırakmayacağız!

Malatya Yeşilyurt Belediyesi Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek Projesi yurt dışı yurt dışı eğitim yurt dışına kaçtılar firar firari yurt dışına eğitime gidip dönmediler AKP'li belediye insan kaçakçılığı FETÖ is