CHP'li Aksünger'den Skandal YPG Açıklaması

TAKİP ET

CHP'nin eski Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı olan YPG için "terör örgütü değildir" açıklaması yaptı

CHP'nin eski Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı olan YPG için "terör örgütü değildir" açıklaması yaptı. CNN Türk'teki Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında Suriye'nin kuzeyindeki yaşanan gelişmeler konuşuldu. CHP'nin eski Genel Başkan Yardımcısı ve 24. Dönem İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, skandal ifadelere imza attı. YPG/PYD'yi terör örgütü olarak görmediğini ve bu tavrının en başından beri aynı olduğunu söyledi.

Aksüngür programda PKK'yı terör örgütü olarak gördüğünü söylese de PKK, YPG, PYD ve SDG aslında aynı yapıyı oluşturan terörist unsurlardır. Son zamanlarda General Mazlum kod adıyla bilinen Ferhat Abdi Şahin SDG'nin liderliğini üstlendi. Bir diğer kod adı ise Şahin Cilo. Cilo'nun başına Türkiye 4 milyon dolar koydu. 2008 yılında Aktütün Karakoluna yapılan PKK'nın terörist saldırısında 17 askerimiz şehit düşmüştü. PKK'nın bu saldırı emrini veren kişi Cilo'ydu. Ayrıca terör örgütü elebaşı Öcalan onun için manevi oğlum diyor. Bu bilgi gözardı edilerek YPG ve SDG gibi unsurların terör örgütü olmadığını söylemek, Türkiye'yi yakından ilgilendiren terör sorununu görmezden gelmek anlamına geliyor.