CHP'li Ali Öztunç'tan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu'na: Cengiz İnşaat'ın CEO'su musun?

TAKİP ET

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Rize'nin İkizdere ilçesinde talan üzerine kurulacak taş ocaklarının "Bu milletin a... koyacağız" diyen Mehmet Cengiz'in sahibi olduğu Cengiz İnşaat'a ihalesiz verildiği iddialarının yanıtsız bırakıldığını belirterek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nu eleştirdi.

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, İskencedere Vadisi'nde açılmak istenen taş ocaklarının, "Bu milletin a... koyacağız" diyen Mehmet Cengiz'in sahibi olduğu Cengiz İnşaat'a ihalesiz olarak verildiğine ilişkin iddiaya Bakan Karaismailoğlu'nun henüz bir yanıt vermediğini anımsattı. Öztunç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na, "Cengiz İnşaat'a kendi CEO'larının dahi bu kadar hizmeti olmamıştır. Sayın Bakan, sen Cengiz İnşaat'ın CEO'su musun yoksa devletin bakanı mı?" diye seslendi.

"Devletin bir kurumu, başka kurumunu açıkça aldatıyor"

CHP'li Öztunç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının İkizdere'de taş ocağı işletmesinin hukuken mümkün olmadığının altını çizerek "Çünkü, İyidere Lojistik planlarının ÇED raporunda açıkça, yeni bir taş ocağı işletmesi kurmayacaklarını, mevcuttaki ocaklardan taş alacaklarını yazmışlardır. Şimdi de 'en uygun taşlar burada vardı' diyorlar. Bu uygunluğu, İyidere’nin ÇED raporu sunulmadan önce tespit etmeleri gerekirdi. Devletin bir kurumu, başka kurumunu açıkça aldatıyor. Bu bir suçtur. Resmî evrak sahteciliği yapıyorlar. Bu sayede, İyidere Lojistik Limanı'nın toplamda ne kadar çevresel zarara yol açacağını Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gizliyorlar" sözleriyle eleştirdi.

"Bakan, Devlet'in Kurumlarını Aldatıyor"

Öztunç, Bakanlığın, Cengiz İnşaat adına başvuru yaptığı iddialarına ilişkin hem Cengiz İnşaat'tan hem de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından herhangi bir yanıt verilmediğini belirterek şöyle devam etti:

"Sessiz kalarak iddiaları savuşturmaya çalışıyorlar ama bu halk bunu yutmaz. Bakan, açık bir şekilde Cengiz İnşaat adına proje başvuruları yapıyor, Devlet'in kurumlarını aldatıyor. Her şey belgesiyle ortada. Bakan, yeni ağaç dikme sözünü, keseceği ağaçlar yerine değil de verdiği her on yalan bilgi üzerinden verse, kuraklık riskimiz ortadan kalkar. Cengiz İnşaat'a kendi CEO'larının dahi bu kadar hizmeti olmamıştır. Kimse, kimse adına bu derece; mevkisini de tehlikeye atacak derecede suç işlemez. Burada Bakan’a sormak istiyoruz, Sayın Bakan, sen Cengiz İnşaat'ın CEO'su musun yoksa devletin bakanı mı?"

Rize İkizdere İskencedere İskencedere Vadisi İşkencedere Ali Öztunç CHP Mehmet Cengiz Cengiz İnşaat taş ocağı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Adil Karaismailoğlu resmi evrakta sahtecilik İyidere Lojistik Limanı Ç