CHP'li Başkan: Belediyelere Sığınmacı Başına Para Verilmeli

TAKİP ET

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, sığınmacılar için belediyelere ek ödeme yapılmasını istedi.

Şehirde 15 bine yakın sığınmacı bulunduğunu belirten CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı, sığınmacı başına belediyelere ek ödeme yapılması gerektiğini söyledi.

Başkan Ülgür Gökhan, "Bizler sığınmacıların çöpünü topluyor, sosyal marketlerde eğitim veriyor ve her desteği sağlıyoruz. Ama hükümet bunun karşılığında belediyelere ek bir para ödemiyor. Devlet her mülteci başına belediyeye para ödemeli" dedi.

Şehirde yaşayan 15 bine yakın sığınmacıya hiçbir ayrım yapmaksızın hizmet verdiklerini belirten Başkan Gökhan, "Benim gibi birçok belediye başkanı arkadaşım aynı görüşü savunuyor" ifadelerini kullandı.

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın sunduğu teklif CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilmiş ve bu kapsamda şehirde bulunan sığınmacılara belediye hizmetlerinin zamlı olarak satılmasına karar verilmiş, Başkan Özcan sığınmacılara hitaben yaptığı konuşmada "Ben sizi Bolu'ya davet etmedim. Devlet de sizi Bolu'ya zorla göndermedi. Kendi iradenizle Bolu'ya geldiniz. Nasıl Bodrum'da pahalı beache gidip 1 liralık suyu 10 liraya içmek bir tercihse Bolu'da kalmakta bir tercihtir. Kalırsanız bu tür uygulamaların muhatabı olursunuz. Yani özetle eşit vatandaş, bu ülkenin asli unsurları olan Kürtler, Türkler, Aleviler, Sünniler, Çerkezler, Boşnaklar, Arnavutlar gibi ataları bu vatan için şehit düşmüş olanların çocukları ve torunlarıdır. Bu konuyu gündeme getirmenin asil sebebinde konunun tartışıp bir devlet meselesi oluşturulmasıdır" demişti.

CHP'li Başkan Belediyelere Sığınmacı Başına Para Verilmeli