CHP'li Belediyelerin Elinden Alınan 'İzinsiz Bağış Toplama Yetkisi' Ensar Vakfı'na Verildi

TAKİP ET

CHP'li belediyelerin uygulamaya koyduğu ancak İçişleri Bakanlığı'nın engellediği bağış kampanyalarının Ensar Vakfı'na devredildiği ortaya çıktı.

Koronavirüs salgınının başlamasıyla beraber zor durumda kalan vatandaşlara yardım etmek isteyen CHP'li belediyelerin gündeme getirdiği bağış kampanyalarının İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklanmasının ardından bu hakkın Ensar Vakfı'na devredildiği ortaya çıktı. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla İçişleri Bakanlığı’na bağlı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün “İzin Almadan Yardım Toplama Hakkına Sahip Kuruluşlar” listesine 30 Temmuz 2021'de Ensar Vakfı da eklendi. 

Ensar Vakfı'nın yanı sıra bu hak AKP yöneticilere ait olan Deniz Feneri Derneği, Diyanet Vakfı, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, Hayrat İnsani Yardım Derneği ile Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne de verildi. 

Derneklerin Karanlık Geçmişi

Karaman'da Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği'ne (KAİMDER) ait evlerde kalan 9-10 yaşlarında çok sayıda çocuğa tecavüz edildi. Bir çocuğun okula gitmemek istemesi üzerine ortaya çıkan olayda 45 çocuğa tecavüz edildiği ve çocuklara zorla hayvan pornoları izletildiği öğrenildi.

2007 yılında Frankfurt savcılığı, Frankfurt’ta merkezi bulunan Deniz Feneri e.V derneğini, 'kara para aklama ve dolandırıcılık' soruşturması kapsamında bastı. Soruşturma kapsamında bağış için toplanan paraların şirket yöneticileri için kullanıldığı da ortaya çıktı.

 

chp bağış kampanyası ensar vakfı içişleri bakanlığı devredildi