CHP'li Belediyeye Kredi Verilmiyor

TAKİP ET

CHP'li Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne 230 milyon Avroluk kredi için onay verilmedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, 1 milyon nüfuslu Muğla'da yaz mevsiminde hizmet edilen kişilerin 4-5 kat arttığını bunun da şehir içi yapılan harcamaları çoğalttığını belirtti. Bodrum altyapısının artan nüfusla beraber yetersiz kaldığını ve bu artışı kaldırabilmek için şehrin desteklenmesi gerektiğini ifade eden Gürün, ''Yerel yönetim bütçeleri, merkezi yönetimden gelen pay ve kendi gelirlerimizle vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz. Bu konuda şehirlerin yerleşik ve yazlık nüfusuna, turizm ve tarımdaki önemine ayrı bir parantez açılmalı ve o şehirler daha fazla desteklenmeli. Muğla’nın nüfusu 1 milyon iken yazlık nüfusu 4 milyonu geçmekte, hizmet ettiğimiz kişi sayısı neredeyse 4-5 katına çıkmakta. Altyapıdan yollara, sağlıktan sosyal etkinliklere daha fazla destek verilmesi gerekiyor. Biz Bodrum’da altyapıyı ilçemizin nüfusuna göre değil, misafirlerimizle birlikte beş katına çıkan sayıya göre yapıyoruz'' dedi.

''Benim Kentimde Oluşan Vergi Gelirini Ben Alamıyorum''

Muğla'nın coğrafyasının İstanbul’un 1.5 katı büyüklükte olduğunu ve 5 şehrinin 100 binin üzerinde nüfuslu olduğunu vurgulayan Gürün, ''Bunların hepsi düşünülerek ödenek ayrılmalı. Buradaki birçok büyük otelin vergi daireleri ve merkezleri başka illerde. Benim kentimde oluşan vergi gelirini ben alamıyorum. Muğla’nın ödediği vergi ve aldığı yatırım miktarlarında da adaletsizlik var. 2019-2020 ödediğimiz vergi toplamı 6 milyar 855 milyon TL, yapılan yatırım ise 469 milyon TL. Hak ettiğimi alamıyorum'' ifadelerini kullandı.

''Bizi Boğmaya Çalışıyorlar''

Gürün, 230 milyon Avroluk kredi için onay alamadıklarını ve hizmet sunmada sıkıntı yaşadıklarını belirterek, ''Büyükşehir olarak suda yaşanan sıkıntıları en aza indirmek, kayıp-kaçak sorununu ortadan kaldırmak, yeni su altyapıları, otomasyon ve yenilenebilir enerji (GES) için Fransız Kalkınma Ajansı’ndan kredi sağladık. 180 milyon Avro yatırım yapmam lazım. Bir de güneş enerjisiyle ilgili bir başvurumuz var. Toplam 230 milyon Avro’luk projemiz söz konusu. Fransız Kalkınma Ajansı bize 6 bin Avro da hibe kredi verdiler. Ama Cumhurbaşkanı 'Evet, uygundur' diyecek, ben ancak o zaman o krediyi alabileceğim. Üç defa yolladık, 7-8 ay oldu. Onay yok. İller Bankası’ndan kredi alırken biz üvey evladız. Müthiş bir ayrımcılık ve yandaşlık var. Bizi boğmaya çalışıyorlar. Mesela Fitch’den aldığımız kredi notu AAA. Üç A şu anda devletin kredibilitesinden çok daha yüksek. Bu bakış açısının değişmesi lazım'' şeklinde konuştu.

 

muğla büyükşehir belediyesi chp kredi verilmiyor osman gürün