CHP'li Bingöl: Hastaneler Borçlarını Ödeyemiyor Hastalar Hizmetlerden Mahrum Kalıyor

TAKİP ET

CHP Ankara Milletvekili Dr. Tekin Bingöl, Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) fiyatlandırmasında güncelleme yapılmaması nedeniyle devlet ve üniversite hastanelerinin borç batağında olduğunu söyledi.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Dr. Tekin Bingöl, Sağlık Bakanlığı, SGK ve hastaneleri yıllardır karşı karşıya getiren SUT fiyatlandırmasının TBMM’de araştırılması için harekete geçti. TBMM Başkanlığı’na sunulan araştırma önergesinde Bingöl, Sağlık Bakanlığı’nın ilaç ve medikal şirketlerini indirime zorlamasına dikkat çekerek, devlet ve üniversite hastanelerinin biriken milyarlarca liralık borcunun da Meclis’te görüşülmesini talep etti.

Hastanelerin ana gelir kaynağının SGK’nın hizmet karşılığı ödediği ücretler olduğunu belirten Bingöl, “Hastane işletme maliyetinde yıllardır artış olmasına karşın SUT ekinde yer alan birim fiyatlarının değişmemesi üniversite ve devlet hastanelerimizi bir mali çıkmazın içine sürüklemiş durumda. Doktorlar, hastalarının ihtiyaçları olan malzemelere erişemiyorlar. Medikal şirketleri borçları ödenmediği için malzeme vermek istemiyor" ifadelerini kullandı.

tekin bingöl chp chpli chpli bingöl hastane hastaneler borç hastaneler battı sut sgk ssk sağlık uygulama tebliği maliyet artışı hasta hastalar