CHP'li Çakırözer, Muhalefeti Tehdit Eden İktidara Seslendi: Nerede Kaldı İnsan Hakları Eylem Planı'nız?

TAKİP ET

İYİ Parti Lideri Meral Akşener'e yönelik Rize'deki saldırı girişimine ilişkin utanç verici ve devlet adabından fersah fersah uzak bir üslûpla tehditkâr sözler sarf eden AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a gösterilen tepkiler giderek artıyor. Bu çirkin hadiseye ilişkin TBMM'de konuşan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, iktidara "Akşener'i, Kılıçdaroğlu'nu hedef göstermekten kaçınmıyorsunuz. Nerede kaldı İnsan Hakları Eylem Planı'nız" diye seslendi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Rize ziyareti sırasında uğradığı saldırı girişimine ilişkin AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sarf ettiği "Gelin hanım dua et ki Rize'de çok ileriye gitmeden ders verdiler, bunlar iyi günler, daha neler olacak neler..." şeklindeki tehditkâr sözlerine tepki gösteren CHP’li Çakırözer, "Hani, nerede kaldı İnsan Hakları Eylem Planı'nız" diye konuştu.

Anka Haber Ajansı’nın aktardığına göre CHP Eskişehir Milletvekili Çakırözer, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhalefete savurduğu açık tehditlere ilişkin TBMM Genel Kurulunda konuştu. Çakırözer "İfade özgürlüğünü genişleteceğiz, kişi özgürlüğü ve güvenliğini güçlendireceğiz, diyorsunuz. Nefret söylemi ve ayrımcılıkla mücadele edeceğiz, diyorsunuz. Sonra da gidip muhalefet liderlerini, Sayın Akşener'i, Sayın Kılıçdaroğlu'nu 84 milyonun önünde hedef göstermekten kaçınmıyorsunuz. Hani, nerede kaldı İnsan Hakları Eylem Planı’nız" dedi.

Hopa'da çay üreticilerine yönelik polis müdahalesi ve gözaltılara, ayrıca İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine de değinen Çakırözer "Demokrasi vaatlerinizin sadece kâğıt üzerinde kaldığını göstermekte böyle ısrar ettikçe dünyanın size olan bakışı değişmiyor, değişmeyecek" ifadelerini kullandı.

"Aynayı kendinize çevirin"

Çakırözer, Meclise getirilen uluslararası anlaşmaların dünya ile ilişkilerin düzeltilmesi için yeterli olmadığını söyledi. Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosunun Türkiye’yi ele alan raporlarını gündeme getiren Çakırözer, şöyle konuştu:

"Avrupa Konseyinden, Avrupa Parlamentosundan ardı ardına olumsuz Türkiye raporları geliyor. Bir dönem Türkiye'nin AB üyelik sürecine alkışlarla, Türk bayraklarıyla ‘Evet’ diyen Avrupa Parlamentosu, şimdi ‘Bu süreç durmalı’ diyor. Dünyadaki Türkiye algısının bu 180 derecelik değişimi üzerinde durmak, düşünmek zorundayız. Türkiye'ye karşı ön yargıları olabilir, nitekim var da ama yeni değil. Bizi alkışlarla davet ettikleri dönemde de vardı. Peki, şimdi değişen ne? Yanıt için aynayı kendimize çevirmemiz gerek."

CHP Utku Çakırözer İnsan Hakları Eylem Planı Meral Akşener İYİ Parti AKP Tayyip Erdoğan Akşener'e tehdit Akşener'e saldırı Cumhurbaşkanı hedef gösterdi Rize daha neler olacak neler İstanbul Sözleşmesi Hopa AB A