CHP'li Emir: Bakan Koca İddiamızı Doğrulamış Oldu

TAKİP ET

Laboratuvar Bilgi Sistemi'nin evrakına ulaşarak gerçek vaka sayısının açıklananın 20 katı olduğunu ortaya koyan CHP Ankara Milletvekili Emir, Bakan Koca'nın basın toplantısından sonra bir açıklama yayımlayarak "Sağlık Bakanı, iddiamızı doğrulamış oldu" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir'in 10 Eylül tarihli Laboratuvar Bilgi Sistemi evrakını yayımlamasıyla değişen gündem, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarıyla yeniden alevlendi. Emir, söz konusu evrakı yayımlayarak gerçek Çin Virüsü vakası sayısının açıklanandan 20 kat fazla olduğunu kaydetmişti.

Bakan Koca, bu iddiaları öne süren isimlere tepki gösterse de belirti göstermeyen vakaların 'hasta' olarak kabul edilmediğini söyleyerek diğer yandan da iddiaları doğrulamış oldu.

Bunun üzerine CHP'li Emir, sosyal medya hesabından bir açıklama yayımladı. Emir'in açıklaması şöyle:

"Sağlık Bakanı, 29 bin 377 vaka iddiamıza yanıt veremedi. Üstüne, belirti göstermeyen vakaların tabloya dahil edilmediğini de belirterek, iddiamızı doğrulamış oldu. 'Tarih yok' dediğiniz belgenin de tarihini işaretledik, buradan bakabilirsiniz sayın Fahrettin Koca."

chp gerçek veriler murat emir ankara milletvekili sağlık bakanı fahrettin koca günlük tablo belirti