CHP'li Erdoğdu: Bunların Yargılandığını Göreceğiz, Bu Yargılamaları TRT Ekranlarından Canlı Vereceğiz

TAKİP ET

AKP'nin vatana ihanet suçu işlediğini söyleyen CHP'li Aykut Erdoğdu, bu suçu işleyenlerin yargılanacağını ve yargılamaların ibret olması için TRT ekranlarından canlı verileceğini ifade etti.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, emekli amirallerin yayımladığı bildiri ile oluşan gündeme dair değerlendirmelerde bulunurken AKP'ye yönelik çok sert ifadeler kullandı.

Bizim TV'de Lale Özan Arslan'ın konuğu olan Erdoğdu, AKP'nin vatana ihanet suçuna imza attığını ve bu suçun gelecekteki iktidarlar tarafından tekrarlanamaması adına vatana ihanet edenlerin yargılanacağını söyledi.

Erdoğdu'nun AKP'liler tarafından eleştirilen açıklamaları şöyle:

"İşlediğiniz suçların hesabını vereceksiniz. Bu korkuyla şimdi mezarlıkta ıslık çalıyorlar. O gün gelecek, hesap verecek bunlar. Bunu da demokrasi içinde yapacağız, hiç öyle başka yollara sapmaya filan tavassut etmeyiz. Ha diyorlarsa 'biz demokrasiyi kaldırırız, seçimi anlamsızlaştırırız'... Ona da yüreğiniz yetmez, gücünüz yetmez. 

Ben o mahkemede bunların yargılandığını göreceğim. Bütün bu yargılamaları da TRT ekranlarından canlı vereceğiz, uluslararası dillerde de vereceğiz ki, herkes bilsin, bir daha hiç kimse vatana ihanet etmesin. Vatana ihanet edenlerin ne hale düştüklerini herkes görsün."

aykut erdoğdu chp bizim tv akp vatana ihanet emekli amiraller bildiri