CHP'li Erkek: Erdoğan Suçu ve Suçluyu Övdü, Toplumu Şiddete Teşvik Etti

TAKİP ET

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın muhalefeti açık açık tehdit ederken sarf ettiği utanç verici ve devlet adabından fersah fersah uzak olan sözlerinin "suçu ve suçluyu övmek" ve "şiddete teşvik" olduğunu söyledi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, AKP Grup Toplantısında, özellikle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında sarf ettiği tehditkâr sözlere gösterilen tepkiler giderek artıyor.

Erdoğan'ın AKP grup toplantısında, İYİ Parti Lideri Akşener hakkındaki sözleri büyük tepki çekmişti. Kamu vicdanında büyük bir infial yaratması gereken bu sözler, devletin en tepe noktasından muhalefete savrulan ciddî tehditler içeriyor. Erdoğan, Akşener’in Rize'de esnaf ziyareti yaptığı sırada uğradığı provokasyona ilişkin bugünkü grup toplantısında "Gelin Hanım dua et ki Rize'de çok ileriye gitmeden ders verdiler, bunlar iyi günler, daha neler olacak neler..." şeklinde tehditkâr sözler sarf etmişti.

TBMM Genel Kurulunda konuşan CHP Milletvekili Muharrem Erkek, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Meral Akşener'e Rize'de "ders verildiği" ve "Daha neler olacak, neler" sözlerine tepki gösterdi.

Erkek, şu ifadeleri kullandı:

"İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'e Rize'de yapılan saldırıdan daha vahimdir bugün söylenenler. Sayın Erdoğan, Rize'de yapılan saldırıyı övmekle kalmamış, ‘daha neler neler olacak' diyerek toplumu şiddete teşvik etmiştir. Bugün söylenen ifadeler suçu övmektir, suçluyu övmektir ve maalesef insanları şiddete teşvik etmektir. Bu andan itibaren siyasetçilere, siyaset yapanlara, milletvekillerine yapılan her saldırıdan bizzat Sayın Cumhurbaşkanı sorumlu olacaktır."

Tayyip Erdoğan Meral Akşener Erdoğan tehdit etti daha neler olacak neler Rİze provokasyon CHP Muharrem Erkek Çanakkale Milletvekili suçu ve suçluyu övmek toplumu şiddete teşvik etmek CHP'li erkek AKP