CHP'li İsimden ''Taliban'ı Övenler, Atatürk'ü Sansürledi'' Çıkışı

TAKİP ET

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Etiyopya Başbakanı ile Erdoğan ile birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında tercümanın Atatürk ile ilgili sözleri sansürlemesini eleştirdi.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali ile AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında Atatürk için söylenen olumlu sözlerin sansürlenmesine tepki gösterdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen toplantıda tercümanın Atatürk yerine Erdoğan'a övgüler yağdırdığı anları sosyal medya hesabından paylaşan Antmen, "Utanmazlar! Taliban'ı övenler, Atatürk'ü sansürledi. Erdoğan ile basın toplantısı düzenleyen Etiyopya Başbakanı Ahmed Ali, Mustafa Kemal Atatürk'ün reformist kişiliğine ve karizmatik liderliğine vurgu yaparken çevirmen, Atatürk'ün ismini sansürleyerek konuyu Erdoğan'a bağladı" dedi.

Ne Olmuştu?

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali toplantıda, “Büyük reformist ve karizmatik lider Mustafa Kemal Atatürk’ten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mevcut dönüşümcü liderliğine kadar Türkiye’nin ulus inşasında örnek olduğunu ve her yönden istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü belirtmekten memnuniyet duyuyorum” ifadelerini kullandı. Ancak toplantıda bulunan tercüman Atatürk için söylenilen sözleri sansürleyerek 'Erdoğan'ın karizmatik liderliğinden bahsediyor' şeklinde çeviri yaptı.

 

atatürk etiyopya sansür mustafa alpay antmen kemal erdoğan tercüman çeviri karizmatik lider