CHP'li Kani Beko: Meclis Kur'an-ı Kerim Okunacak Yer Değil

TAKİP ET

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, TBMM Şube Kütüphanesi'nin "Kuran okuma yeri" haline getirilmesine tepki gösterdi.

Meclis Cami yanında bulunan gazete okuma yeri olan TBMM Şube Kütüphanesi'nin Kuran okuma yeri, dini sohbetler ve Diyanet İşleri'nin kitaplarının sergilendiği bir yer hale getirilmesine tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, "Burası cami değil, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin meclisi. Yakın mesafedeki Kocatepe’de yeterince büyük okuma salonlarınız yetmiyor mu?" diye sordu.

"Meclis Kur'an okunacak yer değil" diyen Beko, "Dini işlerle ilgili mekanların yeri Meclis değildir" ifadelerini kullandı.

Gazete okuma yeri olarak yapılan Şube Kütüphanesi'nin Kuran ve tefsir gibi, dini kitap okuma ve sohbetlerinin yapılacağı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kitaplarının sergileneceği bir yer olarak olarak düzenlendiğini söyleyen Beko, Diyanet'in Meclis'e de oldukça yakın olan Kocatepe Camii'nin altında gayet büyük salonlarının bulunduğunu vurguladı.

TBMM'nin cami değil, laik Türkiye Cumhuriyeti'nin meclisi olduğunu hatırlatan Beko, "AKP döneminde Meclis Başkanlığı yapanlar yerleşkeye geri dönülmez zararlar verdi. Sayın Arınç döneminde başlayan kültürel ve akıl dışı yıkım halen devam ediyor. Dağı taşı betona çeviren iktidar, Meclis’in orijinal doğal dokusunu yok ederek tamamen betonlaştırdı. 

Hatırlatmak isterim tekrar; Meclis caminin yanında yer alan şube kütüphanesi, ünlü Mimar Behruz Çinici imzasını taşıyor ve Ağahan ödüllü bir bina.

Ülke yangın yerine dönmüş meclis yönetiminin başka işi kalmamış bunlarla uğraşıyor. Ayrıca Meclise verilen Ağahan ödülünün kaybolduğu söyleniyor. Sayın Şentop o ödülü bize bir gösterirse çok sevinirim. Yine her sene olduğu gibi Meclis Genel Kurulu’nun tadilatları sürüyor.

Meclis'in itibarı koltuk ve sandalyeleri her sene değiştirmekle olmaz. Oradan çıkan yasalarla olur. Yine büyük paralar harcanıyor. 'Tasarruf, tasarruf' deniliyor, bunları nereye koymak gerekiyor? Sayın Şentop bu israfa artık dur demelisiniz"  dedi.

CHP'li Kani Beko Meclis Kur'an-ı Kerim Okunacak Yer Değil