CHP'li Özel: AKP, MHP ve Mafyadan Oluşan Birlikteliğin Kesişim Noktasında Süleyman Soylu Var

TAKİP ET

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "AKP, MHP ve mafyadan oluşan bir üçlü birliktelik varsa bu üçünün tam kesişim noktasında Süleyman Soylu'dan başkası yoktur" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Manisa İl Başkanlığında gerçekleştirilen basın toplantısında Süleyman Soylu hakkında açıklamalar yaptı.

'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli yağma, rüşvet, tehdit, gasp, yaralama ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanan ve organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Sedat Peker'in kamuoyundaki açıklamalarını değerlendirerek Soylu'yu hedef alan Özel'in açıklamaları şu şekilde:

 “Birkaç gündür Türkiye bir suç örgütü liderinin yaptığı ifşalar, itiraflar ve kirli çamaşırları ortaya dökmesiyle meşgul. Demokrasilerde bu tip birilerinin söylediklerinin çok büyük bir önemi olmaz. Ama eğer o kişi Devlet-Mafya ilişkisini ifşa ve itiraf ediyorsa o zaman devletin bu konuda bir refleks göstermesi ve hızlı bir pozisyon alması beklenir.

Aynı Susurluk faciasında aynı araçta olması mümkün olmayan kişiler o araçtan çıktıktan sonra hızla bir komisyonun kurulup pek çok karanlık noktayı açığa çıkarması gibi. O Susurluk komisyonu raporunda yazanların hiç birini AKP gereğini yapmadığı için geldiğimiz noktada 199'lara geri döndük. AKP'yi tebrik etmek lazım. 20 yıldır iktidarda olup, ülkeyi 30 yıl geriye götüren başka iktidar dünya üzerinde mevcut değildir.

Bugün Cumhur İttifakı'nın artık AKP; MHP ve mafya üçgeninden, saç ayağından oluştuğu gün gibi ortaya çıkmıştır. Eğer değilse AKP ve MHP'nin bu mafya oluşumuna karşı bir hareke geçmesi gerekirdi. Oysaki birisi bir mafya liderini hapishanede ziyaret edip sonra ona kişiye özel af çıkarmıştı. Birileri bir başka mafya liderinin yurtdışına nasıl çıktığını kendi bile anlamadan ona ‘Nisan ayında geri geleceksin ve aklanacaksın' güvencelerini vererek onu yurtdışına yollamıştı. Şimdi kendisine verilen sözlerin tutulmadığını eden birisi sürekli açıklamalarda bulunuyor. Bu açıklamalara karşı ülkede hepimizin huzurundan sorumlu olan bakan huzursuzlandı.''

Soylu Görevde Durdukça Cumhur İttifakı'nın da Yasa Dışı Örgütlerle Temas Halinde Olduğu Kanıtlanmış Olacaktır

Suç örgütü liderleri ve dolandırıcılarla çekilmiş fotoğraflarıyla gündeme gelen Süleyman Soylu'nun yakın olduğu suçlulara değinen Özel, Süleyman Soylu'nun mafyayla mücadelede inandırıcılığı kalmadığını belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

''Adı İçişleri Bakanı olan ama fiilen her suçluyla bir fotoğrafı çıkan suç işleri bakanı her fırsatta ortaya çıkıp önüne gelene saldırmaya başladı. Neyin telaşı içinde olduğunu herkes merak ediyor. Ama bir gerçek var. Pozisyon itibariyle AKP, MHP ve mafyadan oluşan bir üçlü birliktelik varsa bu üçünün tam kesişim noktasında Süleyman Soylu'dan başkası yoktur. Bu kesişim noktasında olması hem MHP ile hem AKP ile hem de anılan suç örgütleriyle birlikte aynı yerde buluşuyor olması son derece manidardır. İşine gelince suç örgütü liderine kaçarlı araba vereceksin. İşine gelince polis koruması sağlayacaksın.

İşine gelince izinsiz mitingler yapmasını Cumhur İttifakı'na oy istemesini, bizleri tehdit etmesini ‘Oluk oluk kan akacak' diye herkesin kanını dolduran açıklamaları yapmasını seyredeceksin, işine gelmeyen açıklamalar olunca ‘Biz mafya ile mücadele ediyoruz' diyeceksin. Süleyman Soylu'nun hiçbir inandırıcılığı kalmamıştır. Süleyman Soylu'nun o görevde durduğu müddetçe artık AKP'nin de Cumhur İttifakı'nın da bu yasa dışı örgütlerle dirsek dirseğe temas halinde olduğunun iktidarlarını oradan beslediklerinin ve birilerinin bunu diyeti olarak ‘Pes' dediklerinin ifşası, itirafı ve açık kanıtıdır. Olanları hep beraber dikkatle izleyeceğiz.”

chp özgür özel süleyman soylu mafya akp mhp terör görev