CHP'li Özelden 'Pişman Ederim' Diyen Şentop'a Tepki: Orası Pişman Etme Değil Adalet Dağıtma Makamıdır

TAKİP ET

CHP'li Özgür Özel, kendisinin "Meclis Başkanı koşa koşa geldi. Boncuk boncuk terlemiş" sözleri üzerine "Pişman ederim" diyen TBMM Başkanı Şentop'a "Sayın Başkanın makamı pişman etme değil adalet dağıtma makamıdır, tarafsızlık makamıdır" ifadeleriyle tepki gösterdi.

CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel ile TBMM Başkanı Mustafa Şentop arasında Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanun Teklifi'nin reddedilmesi üzerine başlayan polemik artarak devam etti.

Özgür Özel, kurulda yaşananları "Bu fişleme kanununda içeride durdukça suça ortak olduklarını düşünüyorlar. Tam da kanunun maddelerine geçilecek, yoklama isteyip de gruplarının zoruyla salona sokulmaları yerine, ‘gelmesinler bakalım’ dediler, gelmediler. 10 - 15 kişi AK Parti, bir o kadar da MHP. Bizim arkadaşlarımız salonda. Muhalefet daha çok. AK Parti grup başkanvekili kendisi karar yeter sayısı talep edebilir, farkında değil, onu talep ederse, karar yeter sayısı aranacak, o sırada gelebilir arkadaşları, her gün yaptıkları iş. Oylamaya geçildi, başkan baktı, ‘sayın arkadaşlar’ dedi. Açık bir fark var, maddelere geçilmesi reddedildi. İçtüzük’te diyor ki bir yıl süreyle gelemez. Haydar Bey oturumu kapattı, hepsi koştu geldi, baskılar, ‘biz çoğuz’, ‘bu işi elektronik kurtarır.’ Bu kadar açık bir oyda elektronik olur mu? Bir sonraki kanuna geçti. Önce 55 dakika sonra bir 55 dakika daha. İçeride dünya kadar tartışma… Ama Meclis Başkanvekili’miz de biz de... ‘Alınmış bir kararı bir daha oylat’ diyorlar. Çoksanız geleceksiniz, yoksanız sonucu kabul edeceksiniz. Bu milletin vergilerinde kesilen maaşla hepimiz maaş alıyoruz. ‘Tayyip Bey bizi mahveder’, orasını da sen düşüneceksin. Meclis Başkanı koşa koşa geldi. Boncuk boncuk terlemiş. ‘Ben başkanım, Haydar Bey senin yerine ben yöneteceğim. Elimizde kapı gibi kağıt var. Dün, bugün yarın yönetecek diye. ‘Hayır ben yöneteceğim.’ Vatandaşlar karar versin. İki takım maç yapıyor, golü atıyor bir takım, hakem golü veriyor, yüksek hakem geliyor, ‘çıkar formayı ben giyeceğim, ben yöneteceğim’ diyor. Maç hakemi böyle değişir mi" şeklinde aktarmıştı.

TBMM Başkanı Şentop ise Özel'e cevaben "Evet ben bir sıkıntı olduğunu fark ettiğim anda koşa koşa giderim, görevimin gereğini de yaparım. Fakat bu mecliste insanların konuşmalarıyla, fiziki durumlarıyla ilgili olarak en son değerlendirme yapıp espri yapacak kişi o arkadaşımızdır. Kendisini konuşurken bir aynaya bakmasını öneriyorum bu dediğimin ne anlama geldiğini anlaması için. Bunlar hoş şeyler değil. Fikirlerimizi tartışalım ama birbirimizin halleriyle ilgili oturumlar yapmaya kalkarsak en çok lafı işitecek olan arkadaşımız kendisidir. Ben Meclis Başkanı olarak daha fazla seviyeyi düşürmek istemem ama bu işi çok daha iyi yapabileceğimi de ifade etmek isterim. Pişman ederim" ifadelerini kullanmıştı.

"O Makam Pişman Etme Makamı Değil"

Şentop'un bu açıklamasına şiddetle tepki gösteren Özel, "Sayın Başkanın makamı pişman etme değil adalet dağıtma makamıdır, tarafsızlık makamıdır. Benim hakkımla Cahit Özkan’ın hakkını eşit savunma hakkıdır. Meclis başkanlığı makamı bana had bildirme değil, adalet dağıtma makamıdır. Beni perişan edecek adam önce kendi durumuna bakacak, yeminine sadık olacak" şeklinde konuştu.

mustafa şentop özgür özel tbmm başkanı chp grup başkanvekili genel kurul tartışma polemik eleştiri arttı büyüdü pişman ederim o makam pişman etme makamı değil adalet dağıtma makamı cevap açıklama meclis güvenl