CHP'li Özgür Özel: Çıraklık, Kalfalık, Ustalık Dönemin Bitti, 20 Yıldır Şahlan Şahlan Şahlanamadık Gitti

TAKİP ET

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de bir basın toplantısı düzenledi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamalarda AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Bugün büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası yolundaki en önemli durağımız 2023'ün eşiğindeyiz" sözlerini eleştirdi.

"20 yıldır Türkiye'yi yöneten kendisi değilmiş gibi... Çıraklık, kalfalık, ustalık dönemin bitti, şahlanamadık gitti. Şahlanacağız da şahlanacağız. Şahlanan şahlandı ey Recep Tayyip Erdoğan" diyen Özel, "Sizin eş, dost, akraba, yandaş şahlandı; bizim işsiz, güçsüz, umutsuz gençlerimiz alçak sürünmede. Yalandan şahlanış hikayelerine milletin karnı tok" diye konuştu.

Toplantıya kendi seçim bölgesi Manisa'daki üzüm fiyatlarından bahsederek başlayan Özgür Özel, "İnternete bir açıklama koydular. Bu fiyatı AKP'li milletvekilleri dahi duyuramadı, duyurmaya utandılar. Bir önceki yıl 12 buçuk lira olan üzüm fiyatını 13 lira olarak açıkladılar. Bu fiyat çiftçi için iflas fiyatıydı. Bu fiyat borçlarını ödeyememe, hacze uğrama, ipotek altındaki tarlalarını, bağlarını kaybetme fiyatıydı" dedi.

Biz İkinci Meşrutiyetçi, Siz Padişahçı, İttihat ve Terakki, Siz Damat Ferit

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı konuşmasını "Erdoğan, 'Anadolu'ya sahip olamayanların milletin ruhunu işgal etmek için içeriden ve dışarıdan nice yollara, yöntemlere başvurduğunu’ ifade ederek ‘tek parti faşizmi, vesayet, siyasi ve sosyal, ekonomik saldırılar bu zorlu sürecin farklı döneminin tezahürü olmuştur' diyor. Yanlış duymadınız; Kurtuluş Savaşı'nın öncesini, sonrasını ve sırasını anlatarak, ‘Anadolu'ya sahip olamayanların tek parti rejimini getirdiklerini’ söylüyorlar" diyerek hatırlatan Özel şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Tayyip Erdoğan, herkesin ağzından çıkanı kulağı duyacak, ne dediğini bilecek. Kötü söylemeyeceksin ki kötü işitmeyesin. Sen 83 milyonu kucaklaması gereken bir makamdasın. Maalesef o makamı bir parti başkanlığı makamı ile birlikte paylaştığın için tarafsın ve bunu Sakarya'nın 100. yılında yaptığın gibi sürdürüyorsun, aktif güncel siyasete alet ediyorsun ama ağzından çıkanı kulağın duymuyor.

O dönem Anadolu'ya sahip olamayanlar işgal kuvvetleridir. O işgal kuvvetlerinin karşısında Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetleri sonra Cumhuriyet Halk Fırkası ve Cumhuriyet Halk Fırkası olmuş, o tek parti dediğin dönem de CHP'nin iktidarıdır. O tek parti iktidarının sahibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk milli mücadelenin başkomutanıdır. Senin söylediğin laf, karşındakinin aklını alaya almanın dışında, gerçeklerin 180 derece çarpıtılmasıdır. Gel bir bakalım, esasen biz durduğumuz yeri biliyoruz.

Biz Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti, Siz İngiliz Muhipleri Cemiyeti

Partinin grup toplantı odasında Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetlerinden bu partiye dönüşün nizamnameleri var duvarımızda asılı. Ne diyor Numan Kurtulmuş? 'Türkiye'de yüzde elli yıldır iki siyaset yolu var. Biri Genç Türkler, İttihat ve Terakki, Jön Türkler ve Cumhuriyet Halk Fırkası'dır' diyor, bizi söylüyor. 'Diğer yol ise milletin inandığı yoldur hizmet yoludur, AKP bu yoldadır, öbür çizginin karşısındadır' diyor. Yani yüz elli yıldır karşı karşıyayız dediğiniz monarşiyi, sarayın ve padişahın mutlak hakimiyetini savunanlar bir tarafta ikinci meşrutiyetçiler. Bir tarafta İttihat ve Terakki, karşısında Damat Ferit, sizinkiler. Bir tarafta Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti, bir tarafta İstanbul hükümeti, İskilipli Atıf Hoca, İngiliz Muhipleri Cemiyeti, İslam Teali Cemiyeti.

Kim Anadolu'ya sahip olamayanların tarafındaymış? Kim İstanbul Hükümeti, kim İngiliz Muhipleri tarafında? Bir tarafta Yunan'ı denize döken Mustafa Kemal, karşıda 'Keşke Yunan kazansaydı' diyen fesli 'Deli Kadir', sizinkiler. Biz, geçmişinizdeki bağları, durduğunuz yeri güncel siyasete alet etmezken, çıkmış 'Anadolu'ya sahip olamayanlar tek parti faşizmi getirdi' diyor."

Şahlan Şahlan Şahlanamadık Gitti

"Yine Tayyip Erdoğan dünkü konuşmasında, 'Bugün büyük ve güçlü Türkiye'nin en önemli inşası yolunda en önemli durağımız 2023'ün eşiğindeyiz' diyor. 'Unutmayınız bu mesele Tayyip Erdoğan'ın, bir partinin meselesi değil Türk milletinin yeniden şahlanışının sembolüdür' diyor. Bak sen...

Sanki 3 yıldır iktidarda 'Görev sürem yetmedi' bir daha süre istiyor. 20 yıldır Türkiye'yi yöneten kendisi değilmiş gibi... Çıraklık dönemin bitti, kalfalık dönemin bitti, ustalık dönemin bitti, şahlanamadık gitti. Şahlanacağız da şahlanacağız. Tayyip Bey; şahlanan şahlandı.

Döneminizde Kalyon İnşaat şahlandı, işçi Kamil alçak sürünmede. Döneminizde Limak İnşaat şahlandı, gündelikçi Leman abla alçak sürünmede. Döneminizde Cengiz İnşaat şahlandı, atanamayan Cengiz öğretmen alçak sürünmede. Döneminizde Kolin İnşaat şahlandı, EYT’liler alçak sürünmede. Rönesans İnşaat şahlandı, Sizin eş, dost şahlandı; bizim işsiz, güçsüz, umutsuz gençlerimiz alçak sürünmede."

CHP'li Özgür Özel Çıraklık Kalfalık Ustalık Dönemin Bitti 20 Yıldır Şahlan Şahlan Şahlanamadık Gitti