CHP'li Özkoç'tan Yerlikaya'ya: Kızaracak Yüzün Varsa İstifa Edersin

TAKİP ET

Yerlikaya'nın sahte diploma kullandığına dair mahkemenin gerekçeli kararını paylaşan Özkoç, 'Bu iktidar sahtekarları Bakan Yardımcısı, hırsızları büyükelçi yapıyor. Biz bununla mücadele ediyoruz. Sende kızaracak yüz varsa bir an önce istifa edersin' dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya’nın diplomasının sahte olduğu ortaya çıkmasının ardından CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Doktoralı gençlerimiz bile işsizlikten evde otururken, lise diplomasının sahte olduğu mahkeme kararıyla tespit edilen Sarayzade Hamza Yerlikaya devletten 4 maaş almaya devam ediyor” diyerek bu duruma tepki göstermişti.

Twitter hesabı üzerinden açıklama yaparak hodri meydan diyen Yerlikaya, hafta sonunda "Eğer benim diplomasız olduğumu ve 4 maaş aldığımı ispat edersen ben herkesten özür dileyip siyaseti bırakıyorum. Aksi durumda sen ne yapacaksın? İspat edemezsen milletvekilliğinden istifa edecek misin?" paylaşımını yaptı.

Bu açıklama üzerine Özkoç, sözlerinin kanıtı olarak bu kez mahkeme kararını sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 22 Ocak 2001 tarihli gerekçeli kararı Yerlikaya hakkında şu hükmü içeriyor:

“Güreş Sporunda Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu olan sanık, aşamalardaki savunmalarında tanımadığı bir şahsın kendisine gelerek ‘neden yüksek tahsil yapmadığını’ sorduğunu ‘ortaokul mezunu olduğunu lise mezunu olmadığından yüksek tahsili yapmadığını’ söylediğini diğer şahsın bunu ‘hallederiz’ diye söylediğini, daha sonra bu şahsın İmrahor Meslek Lisesi’nden alınmış diplomayı kendisine getirerek verdiğini bu diploma ile  Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’na kaydını yaptırdığını savunmuştur. Sanığın kullandığı diploma sahte olup bu sahteliği yapanlarla dayanışyma içine girdiğine, bu suça katıldığına dair herhangi bir delil yoktur. Mevcut delil durumuna göre ancak sanığın sahte olan diplomayı bilerek kullandığı söylenebilir.”

chp chpli hamza yerlikaya engin özkoç