CHP'li Öztrak: Türkiye Dünyanın En Büyük Kara Para Aklama Makinesine Çevrildi

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin geçtiğimiz günlerde Bolu Abant'ta düzenlemiş olduğu toplantılar hakkında değerlendirmede bulundu. MYK gündemiyle ilgili basın toplantısı düzenleyen Öztrak gündeme dair açıklamalarda yaptı.

Öztrak'ın açıklamalarının satır başları şu şekilde:

"CHP Hem Moral, Hem de Program ve Projeleriyle İktridara Hazırdır"

- Hafta sonu Abant’ta yaptığımız toplantılarda, milletvekillerimiz, bu buhrandan nasıl çıkacağımızı, milletimizi rahatlatmak için neler yapacağımızı, sahadaki gözlemlerimizi, Genel Başkanımızla istişare etti. Hep beraber gördük ki, Cumhuriyet Halk Partisi hem moral olarak, hem de program ve projeleriyle iktidara hazırdır.

- Ülkede ne zaman bir kriz çıksa, bir sıkıntı yaşansa sorumlusu bazen öznesi belirsiz dış güçlerdir. Bazen ne olduğu bilinmeyen bir üst akıldır. Bazen faiz ve dolar lobileridir. Bazen orman yangınına su taşıyan vatandaştır. Bazen dere yatağına ev yapan yurttaşlardır. Bazen yurt peşinde koşan gençlerimizdir. Bazen al ananı da git dediği çiftçidir. Kısacası Erdoğan’ın yetkisi çoktur. Ama yanlış yaptığı işlerden, sorumluluğu hiç yoktur. 19 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor? Erdoğan 'şahsım hükümetleri.'

"Bu Pahalılığın Tek Sorumlusu Erdoğan 'Şahsım Hükümetleridir'"

Vatandaş pahalılık altında eziliyor. Ama fahiş fiyat etiketlerinin sorumlusu bir türlü bulunamıyor. Geçtiğimiz yıllarda suçlu soğan ve patates depolarıydı, hal esnafıydı. Bu yıl ki suçlu ise ilkin zincir marketler oldu. Zincir marketlerden tepkiler yükselince, bir kısmının sahibi de yandaş olunca kuraklık suça ortak edildi.

Ayıptır; suçluyu başka yerde aramayın. Bu pahalılığın tek sorumlusu, 19 yıldır hükümet koltuğunda oturan, Erdoğan 'şahsım hükümetleri'dir.

-24 Haziran 2018 seçimlerine 5 gün kala, Erdoğan bu millete ne söz verdi? 'Siz bu kardeşinize yetkiyi verin, ondan sonra bu faizle, şununla, bununla nasıl uğraşılır göreceksiniz' dedi mi? Dedi. Bu yetmedi, mahalli idare seçimlerine üç gün kala,
28 Mart 2019’da, 'Ekonominin sorumlusu benim, ben' dedi mi? Dedi Gerçi, daha birkaç gün önce; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışında. Sorumluluk dağıtımında 'ben'den, 'biz'e geçti ama olsun.

- Erdoğan verdiği hedeflerin altında ezim, ezim ezildi. Ama meydanlarda hala sıkılmadan, 2023 hedeflerine ulaşmaktan bahsediyor. Söyle yalanı, belki bulunur inananı.

"Türkiye Bu Ahlaksız Uygulamalarla Dünyanın En Büyük, Kara Para Aklama Makinesine Çevrildi"

- Man Adası skandalını unutmak da olmaz. Bu ülkeyi yönetenlerin akrabayı taallukatının vergi cennetlerinde yaptığı işleri elbette unutmadık. 15 yıl önce vergi cennetlerine aktarılan paralar için yüzde 30 vergi kesintisi yapılacağı, Kurumlar Vergisi Kanunu ile hükme bağlandı. Ama Erdoğan Şahsım Hükümetleri, 15 yıldır hangi ülkelerin vergi cenneti olduğuna dair listeyi bilerek yayımlamadı. Yüzde 30 vergi kesintisi yapma hükmü işletilmedi. Erdoğan şahsım hükümetleri bunun yerine, çıkardığı mali aflarla, yurtdışına vergi ödememek için kaçırılan milyarları, yine sıfır vergiyle Türkiye’ye sokulmasına izin verdi. Türkiye bu ahlaksız uygulamalarla dünyanın en büyük, kara para aklama makinesine çevrildi.

Faik Öztrak CHP Bolu Abant MYK