CHP'li Öztunç: Erdoğan Memleketi Azıcık Seviyorsa Konuşmasın, Sussun

TAKİP ET

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Erdoğan'a çağrıda bulundu.

CHP Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Edirne'de açıklamalarda bulundu.

Çevre sorunları konusunda iktidarın duyarsız olduğunu belirten Öztunç, Erdoğan'a da çağrıda bulunarak “Memleketi azıcık seviyorsa, konuşmasın artık. Sussun biraz. Çünkü o konuştukça ekonomi daha berbat hale geliyor" ifadelerini kullandı.

Çevre Sorunları

Marma Denizi'ndeki deniz salyası olayına değinen Öztunç, salyanın sıradan bir doğa olayı olmadığını belirterek "Balıkçılar, bu daha da büyüyecek daha da artacak, diye feryat ederken hükümet bu konuyu hiç umursamadı, kulağının üstüne yattı. ‘Aman ne olacak ki’ dedi. Geldiğimiz nokta da, insanların canlı olarak görebildiği bu görüntüler yaşandı. Şüphesiz küresel ısınma iklim değişikliği deniz suyunun 2, 2,5 derece ısınması bunlar en büyük etkenlerden birisi ama, bir başka etken de insan! Yani Marmara Denizi'nin kirletilmiş olması. Nasıl kirletiliyor? Kimyasal atıklarla evsel atıklarla kanalizasyon atıkları ile bu şekilde kirletildi" şeklinde konuştu.

Çorlu'da Ergene'nin yarattığı çevre sorununu incelediği ifade eden Öztunç, "Gittik, gördük. Kokudan durulamıyor. Hükümet bunun temiz olduğunu iddia ediyor. 13 Kasım'da sayın Cumhurbaşkanı kongre yapıyor, video konferans yöntemi ile bölgeye bağlanıyor. Buradaki yetkililere arkadaşlara diyor ki; ‘Ergene nasıl akıyor temiz mi değil mi?’ diyor buradakiler ‘Evet temiz Sayın Cumhurbaşkanım’ diyorlar. Temiz değil kardeşim, kirli akıyor. Gelsinler görsünler insanın yanında yaşaması, oturması, evinde durması bile çok riskli, tehlikeli. Edirne'den çağrı yapmak istiyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum. Eğer siz Ergene'nin temiz olduğuna temiz aktığına inanıyorsanız buyurun gelin. Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nin Ana muhalefet partisinin Türkiye'nin ikinci büyük Partisi'nin Çevre ve Doğa haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak hazırım. Gel beraber istediğin yerde Ergene'de çimelim. Anadoluda çimelim derler. Gelir mi? Gelmez, gelemez. Çünkü kendi kabahatleri" dedi.

Cumhurbaşkanı Ekonomiden Anlamıyor

Erdoğan'ın ekonomi yönetimine de değinen Öztunç, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her konuşmasının ekonomiyi felakete sürüklüyor. Dolar aldı başını gitti. Dolar uçtu arkadaşlar. Ekonomi berbat durumda. Esnaf kan ağlıyor. Çiftçi kan ağlıyor. Anadolu'da Çiftçi kuraklıkla mücadele ediyor. Bir yandan da hükümetin yanlış politikaları ile mücadele ediyor. İşçi perişan, köylü perişan, emekli geçinemiyor. İnsanlar kuru soğana muhtaç olmuş durumdalar. Kuru ekmeğe muhtaç olmuş durumdalar. Sayın Cumhurbaşkanının hiç umurunda değil. Önceki akşam televizyona çıktı o konuştu, dolar yükseldi. Tayyip Erdoğan konuştu dolar yükseldi. Eğer sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memlekete azıcık faydada bulunmak istiyorsa, memleketi azıcık seviyorsa konuşmasın artık sussun biraz. Çünkü o konuştukça ekonomi daha berbat hale geliyor. Çünkü ekonomiyi bilmiyor. Çünkü söylemleri ekonomiyi perişan ediyor, darmadağın ediyor. ‘Bana yetkiyi verin dolar bakın nasıl düşecek, döviz nasıl düşecek’ diyen Cumhurbaşkanı neredesin? Millet sana yetki verdi. Millet sana kandı dolar 8.8 gördü arkadaşlar 8.8 tarihi rekor kimin dönemi? Recep Tayyip Erdoğan'ın döneminde. Yaparsa AK Parti yapar. Evet yaparsa AK Parti yaptı. AK Parti döneminde dolar 8.8 oldu. Hayaldi gerçek oldu. Evet Hayaldi gerçek oldu. AK Parti döneminde dolar 8.8 gördü Hayaldi gerçek oldu" ifadelerini kullandı.

 

ali öztunç chp genel başkan yardımcısı çevre felaket sorunlar erdoğan memleketi azıcık seviyorsa sussun konuştu edirne marmara denizi deniz salyası kahramanmaraş milletvekili