CHP'li Sera Kadıgil Kadın Cinayeti Tespiti İçin AKP'li Vekile 'Sihirli Formül'ü Verdi

TAKİP ET

CHP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde Meclis kürsüsünden kadın cinayetini anlamanın 'sihirli formülünü' verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) CHP Grup Sözcüsü Sera Kadıgil Meclis Genel Kurulu'nda 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde yaptığı konuşmada kadın cinayetini anlamanın sihirli formülünü verdi.

AKP Milletvekili Özlem Zengin'in "Bir cinayetin kadın cinayeti olduğunun tespiti çok zor" sözlerine yanıt veren Kadıgil, bir cinayetin kadın cinayeti olup olmadığını anlamanın iddia edildiği kadar güç olmadığını belirterek "Bu terim kadın nedeniyle, uydurma toplumsal cinsiyet rolleri gerekçe ya da bahane halinde öldürülen kadınlar için kullanılır" dedi.

Kadıgil konuşmasında, "Bir kadın öldürüldüğünde içten içe mağdur kadının neyi yanlış yaptığını hesaplamaya başlıyorsanız bilin ki o bir kadın cinayetidir. Bir kadının mağdur olduğu bir suç haberi duyduğunuzda 'Kim bilir ne yaptı da delirtti adamı, e onun da kız başına orada ne işi varmış?', 'Kesin ilişkisi vardır adamla, yoksa niye vursun' gibi cümleler uçuşmaya başlıyorsa kafanızda, içten içe mağdur kadının neyi yanlış yaptığını hesaplamaya başlıyorsa Ortaçağ’dan kalma kodlarınız, bilin ki o olay bir kadın cinayetidir" ifadelerini kullandı.

sera kadıgil chp meclis konuşması akpli vekile yanıt kadın cinayetlerini durduracağız TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) AKP Milletvekili Özlem Zengin sera kadıgil efsane 25 kasım konuşması 25 kasım kad