CHP'li Suzan Şahin'den Tunus'a Hibe Verilmesine Tepki

TAKİP ET

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Türkiye'nin Tunus'a 5 milyon dolar hibe etmesine yazılı açıklama ile tepki gösterdi.

Yazılı açıklama yapan Şahin, “Bu anlaşma ile iş yapamayıp batan esnafa, işsiz kalan işçiye, haciz üstüne haciz yiyen çiftçiye, sokaklarda çöp toplayıp karnını doyurmaya çalışan vatandaşlarımıza değil de başka ülkelere yardım yapılıyorlarsa bu apaçık halk düşmanlığıdır” dedi.

Suzan Şahin'in diğer açıklamaları ise şöyle: “Beceriksiz dış politikalarıyla dünyada tek dostu Katar kalan AKP şimdi sağa sola yetim hakkı gönderip, durumu düzeltme telaşındalar. Beş tane maskeyi dağıtamayan siyasal iktidarın tercihi kendi milleti değil Tunuslular olmuştur. 83 milyonun hakkı olan paraları kimseye sormadan ne idüğü belirsiz yerlere peşkeş çeken tek adam rejimine halkımız sandıkta en güzel cevabı verecektir.”

"Devletten kaymak ihale kapan, 4-5 maaş birden alan kesim hariç herkes kötü durumda. Asgari ücretli aç, yarı maaşla geçinmeye çalışıyor. İşçi, iş kazalarından mı yoksa Covid-19’dan mı ölsem diye seçim yapmak zorunda kalmış durumda. Sağlıkçılar her gün Covid-19 ile yüzleşip ölüyorlar. Hastanelerde yatak kalmamış, vatandaş koridorlarda kartonların üzerinde yatıyor. 40 yıl vergi veren esnaflarımıza 40 gün bakamayan, çiftçilerimizin traktörüne, tarlasına, besicilerimizin ineğine haciz koyan Saray rejimi, şimdi de milletimizin vergileriyle Tunus'a bağışta bulunuyor."

suzan şahin chp hatay milletvekili zekat maaş tunus hibe covid bağış