CHP'li Tanal: Bedelli Askerlik Yapan 3 AKP'li Vekilinin Maaşları Meclis Tarafından Ödenmiş

TAKİP ET

CHP milletvekili Mahmut Tanal, AKP'li milletvekillerinin askerlik süresince maaş ve sigortalarının TBMM tarafından karşılandığını ifade etti.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, bedelli askerlik yapan 3 AKP’li milletvekilinin askerlik yaptıkları sürece maaş ve sigortalarının TBMM tarafından ödendiğini iddia etti. 

Meclisteki bütçe görüşmeleri kapsamında söz alan ve Meclis Başkanvekilliği’ne yazılı soru önergesi verdiğini söyleyen Tanal, “Meclis’te kaç milletvekili bedelli askerlik için başvurdu? Haberiniz var mı?” diye sorduğunu ve kendisine, “Haberimiz yok” cevabının verildiğini ifade etti.

Konuşmasına, “Hem askere gidiyor, hem milletvekili maaşını alıyor hem de sigortasını Meclis ödüyor” tepkisiyle devam eden Tanal, “Arkadaşlar bedelli askerlikte, askerlik borçlanması dahi yapılamazken milletvekili olan arkadaşlarımız askere gidiyor, sigortasını ve maaşını Meclis ödüyor” dedi.

Diğer genç milletvekillerini zan altında bırakmamak amacıyla bu kişilerin isimlerini de açıklayan Tanal, “Hem askerliğini yapıp hem sigortasını devletin ödediği çakma kahramanlar; Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş ve Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel” bilgisini paylaştı.

Mahmut Tanal CHP bedelli askerlik akp vekil