CHP'li Vekil Erdoğan Toprak: Yarınlarımızı Satıyorlar

TAKİP ET

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Borsa İstanbul'un %10'luk payının Katarlılara satılmasına tepki gösterdi.

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Borsa İstanbul'un %10'luk payının Katarlılara satılmasına tepki gösterdi.

Türkiye Varlık Fonu'nun elinde bulunan Borsa İstanbul'un %10'luk payının Katarlılara satılmasına muhalefetten tepkiler gelmeye devam ediyor. CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili olan Erdoğan Toprak, yaptığı açıklamada, "En kötü özelleştirme döneminde bile en azından bazı kurallar vardı. Özelleştirme Kanunu'na göre önce bir kurul özelleştirme kararı verir, sonra şirketin değerini tespit için değerlendirme komisyonu kurulurdu. Ardından da ihaleye çıkılırdı" ifadelerini kullandı.

Katarlılara verilen imtiyazlar ve satılan varlıklar karşısında "yarınlarımız satıyorlar" diyen Toprak, şöyle konuştu: 

"Bugün artık 3 üye satış kararı alıyor. Çocuklarımızın, torunlarımızın hakkı yeniyor. Türkiye'yi krize sürüklediler, şimdi de yarınlarımızı satıyorlar, TL bu kadar değer kaybettiği için, maalesef kaç neslin biriktirdiği varlıklar çok ucuza gidiyor.

Yıllardan beri kamu mallarını sattılar, şimdi de yabancılara finansal değer pazarlanıyor. Üretime yönelik hiçbir adım atılmazken eldeki değerler birer ikişer gidiyor. Tank Palet Fabrikası'nı, Kanal İstanbul arazilerini Katarlılara sattılar. Türk şirketleri, bankalar Katarlı oldu. Caddelerimize ‘Katar' adını verdiler. ‘Hediye' denilerek 500 milyon dolarlık uçak aldılar, 53 tane de at geldi. Nedir bu Katar aşkı?"

 

erdoğan toprak borsa istanbul katar yüzde 10 chp 10 varlık fonu